Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Magyarországi képeslapok: „Öcsi bácsi” köszöni, jól van
2014-11-24 10:30:23
Magyarországi képeslapok: „Öcsi bácsi” köszöni, jól van

Magyarországi képeslapok: „Öcsi bácsi” köszöni, jól van

A vendéglátással való ismerkedést, az alapok elsajátítását egykor a „Sárga Csikó” vendéglőben kezdte. Ennek bezárása után alapította saját sikeres vendéglátó vállalkozását feleségével, Erzsébet asszonnyal, az „Eperfát”.  
 
Az autó-, állat- és kirakodó-vásárokra érkezők ezrei tértek be a hosszú évek során „Öcsi bácsihoz”, ha magyarosat, jót és jól akartak enni. Az itt készült köröm-, marha-, pacal- és birkapörkölt, no meg babos egytálételek miatt messzeföldről érkeztek hozzá, köztük sok közismert ember, akik nem a vegetáriánus életmódjukról voltak nevezetesek. 
 
De változnak a korok, az étkezési szokások. Egyre több a konkurencia ezen a területen, és a betérők száma is megcsappant. Szép emlékek a kissé csípős ételek, melyek ínycsiklandozó illata belengte a környéket és vonzotta a vendégeket. A tömény, fűszeres levegő helyett ma már csak feketekávé illata lengi be a büfét, de „Öcsi bácsi” öreg kávégépével azt is jól csinálja. Most már van arra ideje, hogy a novemberi hidegben a cserépkályhája mellett olvasgasson, néha elszundítson, de az ajtónyitásra rögtön a pult mögött terem. 
 
Amúgy köszöni, jól van. Csak hát az a fránya idő, az megy.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
H. Szabó Sándor felvételei


Utoljára frissítve: 2014-11-24 10:30:04

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Színes Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Színes Bővebben
A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megoldása vagy a más módon egyszerűbbé tett változata. Ezeket azér...
2024-04-16 14:26:28, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>