Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Már a fideszesek jelentős része is az ellenzékkel ért egyet
2022-08-03 20:04:29
Már a fideszesek jelentős része is az ellenzékkel ért egyet

Már a fideszesek jelentős része is az ellenzékkel ért egyet

Egész pontosan 66 százalék támogatja, hogy az uniós pénzek folyósítását a jogállamisági követelmények betartásához kössék. Ha ehhez hozzávesszük azt a 4 százalékot, amely „inkább egyetért” ezzel, akkor már 70 százalékos arányról lehet beszélni. A kifejezetten ellenzők tábora 19 százalékot tesz ki, további 4 százalék „inkább nem ért egyet” (7 százalék nem tudott, vagy nem akart válaszolni).

 

Nem meglepő módon az ellenzékiek túlnyomó többsége (89 százalék) fejezte ki egyetértését, de még a fideszesek 37 százaléka is támogatná, hogy a pénzek folyósításának feltétele legyen a jogállamisági követelmények betartása. A pártválasztásukban bizonytalanok 72 százaléka is így gondolja.

 

Az embereknek mintha kezdene elegük lenni a korrupcióból, és abból, hogy a magyar hatóságok (próbálunk finoman fogalmazni) nem lépnek fel kellő határozottsággal a visszaélések ellen. A felmérés résztvevőit megkérdezték arról is:

 

Magyarországnak csatlakoznia kellene-e az Európai Ügyészséghez, hogy a korrupciós és más típusú visszaéléseket ők is vizsgálni tudják?

 

Az összes megkérdezett háromnegyede igennel válaszolt. Miközben 75 százalék szerint csatlakoznunk kellene az Európai Ügyészséghez, az elképzelést csupán 15 százalék utasítja el (10 százalék nem válaszolt).

 

A kormánypártiak körében is többen vannak azok, akik a csatlakozás mellett vannak, mint azok, akik nem kérnek az Európai Ügyészségből. A Publicus felmérésnek adatai szerint a fideszesek 39 százaléka elutasítja, de 43 százaléka pártolja az ötletet, míg 18 százaléka nem foglalt állást az ügyben.

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>