Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Már népszavazás indult Bálint György díszpolgárságáért
2019-02-18 12:14:28
Már népszavazás indult Bálint György díszpolgárságáért

Már népszavazás indult Bálint György díszpolgárságáért

Most meg itt van a nyakukba hullva a sz@ar – az egész ország zeng attól, hogy mennyire gnómlelkűek a fideszes pártkatonák, akik a helyi többségi akaratot is figyelmen kívül hagyva engedelmeskednek a központi parancsnak és inkább fekszik nekik díszpolgárként egy kormánykompatibilis popzenekar énekesére, nevezett Mező Misire aggatni a címet, mint „Bálint gazdára”.

 

Azt persze tisztázzuk – utóbbinak már nincs szüksége egyetlen (ön)kormányzat elismerésére sem, mivel minden (ön)kormányzat eminens büszkesége kellene, hogy legyen egy ilyen kivételes és ritka életúttal bíró EMBER kortársának tudnia magát. S ennek a tiszteletnek alanyi jogú kifejezésével önnön értékét emeli, ha él vele adandó alkalmakkor.

 

Bálint György a rendszerváltás idején, a kilencvenes években meggyőződéses felvilágosult európai értékekkel bíró emberként úgy döntött, hogy liberális tartalmú világszemléletét az akkor még nagyreményű Szabad Demokraták Szövetsége nevű pártban találja meg. A rendszerváltás ezért történt – hogy szabadon élhessen bárki a pluralista világnézettel, ne egy és oszthatatlan, hanem többpártrendszer biztosítsa a demokratikus Magyarországot.

 

Ebben hitt és lett része akkoriban egy óbudai mérnök, bizonyos Tarlós István is. Az ő SZDSZ-es múltja, mivel egy fideszes bábszínház főripőkje lett, jó SZDSZ-es múlt.

 

Egy 16. kerületi fideszes senkiházi testületi illetmény intelligenciaszintjét mutatja, hogy mindezt oda is pökte baloldalon álló képviselőtársának, s azóta folyamatosan vihart arat.

 

 

A múlt hét végén elsőként a cserdi polgármester, Bogdán László hozta nyilvánosságra KÉRÉSÉT, hogy Bálint György tisztelje meg azzal a rá bízott falu közösségét, hogy elfogadja a cserdi díszpolgári címet:

 

"Drága Gyuri bácsi!

 

Nem szeretném Önt megsérteni, akkor amikor azt írom, hogy mélységesen felháborított, amit Önnel műveltek.

Én tudom, hogy nem ez a cím kellett volna ahhoz, hogy emberi, szakmai értékei elismerve legyenek, hisz mindannyian tudjuk milyen kiválóan tette dolgát egész életében.

 

Gyuri bácsi többször járt már községünkben, amikor számos jó tanáccsal látott el minket. Igaz, hogy mi cigányok vagyunk és nem szeretnénk megsérteni, de megtisztelné településünket azzal, ha elfogadná a Cserdi díszpolgára címet!

 

Önhöz ugyan ez nem igazán méltó megtiszteltetés, hisz ennél 1000-szer többet ér, viszont egész településünket boldoggá, sőt büszkévé tenné, ha igent mondana" – írta Bogdán László.

 

Mára döntött a kerületi baloldali közösség is - alternatív díszpolgári címet indítványoznak, aminek érdekében aláírásgyűjtésbe is kezdtek annak bizonyítására, hogy a durva kormányzati akarattal szemben a helyi lakosok többsége és akarata Bálint György mellett áll.

 

Hasonló szándékkal több civilszervezet is egyfajta életműdíj megteremtését indítványozta az elmúlt héten tiltakozásukat kifejezve ezzel is a méltatlan és lássuk be, hallatlanul primitív, sunyi politikai hátbatámadásra.

 

Jelenleg ajtónkon szerencsére még nem a kormány karhatalmistái, de már a tavasz kopogtat erősen. Itt az ideje a metszésnek. Böngésszük át a lakhelyünk szerinti képviselők listáját s jelöljük ki az odvas, elrohadt, szétmállott, életidegen kormánytartozékok névsorát, akiket végre a közéletről leválasztani s komposztálni lesz lehetőség májusban, októberben.  

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>