Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Máris szakított Hadházy és a Momentum frakciója
2022-04-30 11:48:06
Máris szakított Hadházy és a Momentum frakciója

Máris szakított Hadházy és a Momentum frakciója

"Hadházy Ákossal a jövőben nem egy frakcióban fogunk a NER lebontásán dolgozni, de közösen szeretnénk értékalapon, ügyek mentén továbbra is együttműködni, ahogyan ezt tettük az elmúlt években" – közölte a Momentum péntek délután az Alfahírrel a portál beszámolója szerint.

 

Fél nappal korábban Hadházy, aki Zuglóban az ellenzéki szövetség jelöltjeként egyéni választókerületi mandátumot nyert, tragikusnak nevezte, hogy a Momentum elnöksége végül úgy döntött, megválasztott képviselői mégis részt vesznek az Országgyűlés alakuló ülésén.

 

Korábban úgy volt, Hadházy a Momentum-frakció tagja lesz az új parlamentben, a párt részéről pedig többször elhangzott – ahogy azt Hadházy a teljes ellenzéknek javasolta –, hogy nem vesznek részt az új országgyűlés alakuló ülésén, mert új alapokra kell helyezni az ellenzéki politizálást a Fidesz mindent leuraló hazug és korrupt rendszere ellen.

 

Ezt a döntést változtatta meg a Momentum csütörtök estére, aminek előzménye, hogy Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közölte, aki nem vesz részt a parlament alakuló ülésén, képviselő és tisztségviselő sem lehet.

 

Hadházy az újabb kétharmados Fidesz-többséget hozó április 3-i voksolás óta azt mondja, az Orbán-féle hatalom elcsalta a választást, az ellenzék pedig csak kelléknek kell a rezsim számára, hogy az fenntarthassa a demokrácia látszatát – idézi a klubradio.hu.

 

Mivel a parlamenti képviselőknek korábban sem volt meg a lehetőségük ellenőrizni a kormányt, szerinte az ellenzéknek a jövőben más módon kell politizálnia. Április 3. után kezdettől azt javasolta, az ellenzéki képviselők bojkottálják az új országgyűlést, ne vegyenek részt az alakuló ülésén és ne vállaljanak külön parlamenti tisztségeket, tehát ne legitimálják a hatalmi visszaélésekre épülő Orbán-rendszert. Szerinte hibrid rezsimet hibrid ellenzékkel nem lehet megdönteni.

 

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mára lézeres szemműtétek millióit végezték már el, szóval nem mondhatjuk új jelenségnek, ám amilyen ütemben fe...
Bővebben >>