Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
Márki-Zay Péter: "Inkább szavaznék egy tisztességes fideszesre, mint Hunvald Györgyre"
2019-02-23 15:00:57
Márki-Zay Péter:

Márki-Zay Péter: "Inkább szavaznék egy tisztességes fideszesre, mint Hunvald Györgyre"

„Ez egy szimbolikus kijelentés volt, de fenntartom. Előbb támogatnék egy tisztességes fideszes jelöltet, mint olyasvalakit, akit egy büntetőeljárásban már elítéltek, vagyis például Hunvald Györgyöt” - mondta a 168 Órának Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter, aki egy székesfehérvári és egy budapesti fórumán is megfogalmazta ezt.

 

Hivatalán keresztül a kerület fideszes polgármestere, Vattamány Zsolt magabiztos választ adott az újraindulását firtató kérdésre:

 

„Erzsébetvárosban egy olyan kivételes kapcsolat alakult ki a városvezetés és a lakosság között, amely a közös együttműködésen, párbeszéden alapszik. Mindennapi munkánk során folyamatosan érezzük a lakók támogatását, és tapasztaljuk a közös munka eredményeit. Véleményem szerint ebben a sikeres együttműködésben még számos lehetőség rejlik, így továbbra is szívesen maradnék partner ebben az összefogásban” - válaszolta e-mailben az erzsébetvárosi polgármester.

 

Mindezek fényében Márki-Zay válasza a 168 Óra kérdésére talányos jelentést kap:

 

„Jobb egy vállalható fideszes jelölt, mint egy vállalhatatlan ellenzéki jelölt” – válaszolta a lapnak a hódmezővásárhelyi polgármester.

 

Arra a kérdésre, hogy hol lehet majd meghúzni a határt, ha az őszi önkormányzati választásokra készülve, a közös ellenzéki jelöltek keresése közben olyan rovott múltú, rossz sajtóval rendelkező politikusokat támogat a helyi ellenzék egy része, mint Hunvald, Márki-Zay elmondta:

 

„Nyilván vannak vitatható esetek is az ellenzéki politikusok elleni bírósági eljárások kapcsán, Hunvald esetében viszont egyértelmű a helyzet.”

 

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a helyi választópolgárok el fogják tudni dönteni, hogy ki az alkalmas, és ki a kevésbé alkalmas jelölt:

 

„Mi nem önmagában a Fidesz ellen vagyunk, hanem az elmúlt 28 évben meghonosodott, megkérdőjelezhető politikai kultúra ellen. Ezen akarunk változtatni, és ebben akarunk megtisztulást elérni” - mondta a városvezető, akinek politikai mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom igyekszik közös ellenzéki jelölteket találni az ország minden településén, és ebben együttműködik az ellenzéki pártokkal.

 

További híreink
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Mit mutat a pénzügyek jövője a kereskedők számára?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk újdonságot, viszont az is egyértelműen látszik, hogy a fejlőd...
2024-04-09 17:47:05, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj miatt mondták fel – írja a Hvg. A 27 bérlőből mindössze 4 fog...
2024-04-04 17:38:50, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>