Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Márki-Zay Péter megkérte Gyurcsány Ferencet, hogy húzódjon hátrébb
2021-12-11 14:56:53
Márki-Zay Péter megkérte Gyurcsány Ferencet, hogy húzódjon hátrébb

Márki-Zay Péter megkérte Gyurcsány Ferencet, hogy húzódjon hátrébb

„Nagyon jó találkozó volt, Arató Gergellyel mentem. Azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak. Így fogok tenni. Akkor így” – írta a posztban Gyurcsány Ferenc.

 

A mai bejelentés nem előzmény nélküli. November végén – szintén Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzése alapján – írta meg az Index, a DK elnöke azt fogja tenni, amire Márki-Zay Péter kéri, mert az ellenzék győzelmét kívánják a hazának, valamint azt, hogy az ellenzéki előválasztás győztese, Márki-Zay Péter legyen Magyarország miniszterelnöke.

 

Gyurcsány Ferenc az ellenzéki választási kampány sikerének zálogát többek között a fegyelemben látja, így ígérete szerint mindenben alkalmazkodnak Márki-Zay Péterhez, valamint leszögezte: „Péter mondatai, nyilvános szereplései képviselnek bennünket.”

 

A DK elnöke korábban arról is beszélt, pártja, akárcsak a többi ellenzéki erő elsősorban egyéni jelöltjeinek segítésére koncentrál a jövőben.

 

Márki-Zay Péter időközben az ATV megkeresésére reagált arra, hogy Gyurcsány Ferenc az ő kérésére nem fog kampányolni. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje elmondta, nem volt pontos a gyurcsányi beszámoló, hetekkel ezelőtt valóban egyeztettek a DK elnökével, mikor ő azt a javaslatot tette, hogy ne a pártok vigyék a kampányt.

 

„Én azt szeretném kérni a pártoktól, hogy ne pártos kampányt folytassunk, hanem a miniszterelnök-jelölt és a 106 jelöltnek a kampányát. Erről valóban beszéltünk” – fogalmazott Márki-Zay Péter. Hozzátette, nem tartaná hatékonynak, ha Gyurcsány Ferenc megjelenne kampányolni egy választókörzetben az ellenzéki jelölt mellett.

 

További híreink
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A hatmilliárdból forgatott Petőfi-film producerének elege van abból, hogy „a filmszakma állandóan görbe tükröt...
Bővebben >>