Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022-11-18 18:12:52
Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője

Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője

1,7 millió forint – ennyi motivációs elismerést kapott a Klebelsberg Központ (KK) vezetője, Hajnal Gabriella a tavalyi év végén, az intézmény ezt a „saját költségvetésében keletkezett bérmegtakarítás” terhére fizette ki neki – idézi a magyarnarancs.hu.

 

Csütörtökön Hajnal Gabriella közleményben fenyegette meg jogi lépések kilátásba helyezésével Tóth Endre momentumos országgyűlési képviselőt, aki ennek ellenére péntek reggel nyilvánosságra hozta a KK első emberének jutalmazását a Facebookon. Az ellenzéki párt oktatáspolitikusa csütörtöktől folyamatosan osztja meg a nyilvánossággal azokat az adatokat, amelyek arról számolnak be, hogy – a tanárokkal ellentétben – a Klebelsberg Központ és a tankerületek vezetői mekkora jutalmakat vihettek haza tavaly karácsony előtt. 

 

Félmillótól másfél millóig terjedő összeget vihettek haza a múlt év végén "motivációs elismerésként".

 

Friss Facebook-bejegyzésében Tóth azt írta: „Az elnök asszony nagyon nem boldog, hogy ez most kiderül. Sőt, szerinte ezt nem is szabadna publikálni. Tegnap el is küldte a fenyegető közleményét, hátha visszariadok a megosztástól. De ez a húzás nem jött be.” 

 

A Momentum parlamenti képviselője szerint közérdekű adatokról van szó, így a nyilvánosság elől nem lehet eltakargatni. Majd arra emlékeztetett, hogy az elmúlt tíz hónapban szinte mindent megtett a KK és az ország területén működő hatvan tankerületi központ, hogy kamu indokokkal húzzák az időt.

 

A tankerületi központok álságos módon arra hivatkoztak, hogy az „adatkérés határidőben való megválaszolása veszélyezteti a veszélyhelyzettel összefüggő koordinációs és adminisztrációs feladataik ellátását.” Mindezt akkor, amikor nem volt online oktatás és érdemi járványügyi védőintézkedés sem.

 

A tankerületi központok a veszélyhelyzetre hivatkozva húzzák a válaszadást arra a kérdésre, hogy az elmúlt év végén milyen összegű motivációs jutalmakat kaptak az intézményvezetők, valamint az országos és területi oktatásirányítás vezetői.

 

Friss posztjában Tóth Endre hozzátette: senki nem kifogásolná az oktatásirányításban kiosztott jutalmakat, ha tisztességesen keresnének a pedagógusok, ha nem lenne óriási tanárhiány, ha nem a szülőknek kellene alapvető cikkeket megvásárolni az iskolába, ha lenne pedagógiai szabadsága a tanároknak és ha javulnának a magyar diákok PISA teszteredményei. Ám erről szó sincs.

 

„A legszebb az egészben, hogy nem is Hajnal Gabriella kapta a legmagasabb jutalmat. Nála jóval magasabb összegek is hullottak tankerületi igazgatók pénztárcáiba. Na de erről majd vasárnap bővebben” – fejezi be pénteki posztját Tóth Endre.

 

 

További híreink
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Még el sem indult igazán az év, máris megérkezett a piacra egy csúcskategóriás készülék, amelynek több funkció...
Bővebben >>