Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Matolcsy hamukál, a DK ájuldozik, az ügyészség sunnyog
2015-06-24 18:00:55
Matolcsy hamukál, a DK ájuldozik, az ügyészség sunnyog

Matolcsy hamukál, a DK ájuldozik, az ügyészség sunnyog

Emlékeztetett arra, hogy a DK április 24-én jelentette fel okirathamisítás miatt Matolcsy Györgyöt és Gerhardt Ferencet, mivel miközben a Magyar Nemzeti Bank elnöke és alelnöke "milliós fizetéseket kapnak alapítványaiktól", ezeket a jövedelmeket nem tűntették fel a vagyonnyilatkozatukban.

 

A politikus közlése szerint az V. és XIII. kerületi ügyészség frissen megküldött válaszában elismerte, hogy Matolcsy György hamis vagyonnyilatkozatot adott le, amivel megszegte a hatályos magyar jogszabályokat, de mégsem indítanak ellene eljárást:

"Kétségtelen tény, hogy az alapítványoktól származó jövedelem adóköteles jövedelem, ekként pedig a vagyonnyilatkozatban feltüntetendő, így a bűncselekmény objektív tényállási elemei, elkövetési magatartás, elkövetési tárgy megállapíthatóak, a feljelentett cselekmény tényállásszerű" – idézett az ügyészség határozatából Gréczy Zsolt.

 

A hatóság szerint – idézett tovább a szövegből – "a feljelentésből kitűnik, hogy a feljelentett személyek a tiszteletdíjjal közvetlen kapcsolatba nem kerültek, az összegek a tudatukban saját jövedelemként nem jelentek meg. Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna nem lehet. A szándékosság hiányában pedig a cselekmény nem bűncselekmény".

 

A DK szóvivője úgy összegzett, hogy az ügyészség szerint Matolcsy György hamis vagyonnyilatkozatot adott le, de a "tudata alkalmatlan arra", hogy egyszerű jogszabályokat értelmezni tudjon, ezért nem lehet felelősségre vonni. Gréczy Zsolt felhívta a figyelmet, hogy a törvények nem ismerete nem mentesít azok alól.

 

A DK elfogadhatatlannak tartja az "arcpirítóan cinikus" elutasítást, ezért felügyeleti panasszal él – jelezte.

Utoljára frissítve: 2015-06-24 18:32:03

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>