Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Még a fideszesek többsége is elítéli, amit Szájer tett
2020-12-28 18:26:37
Még a fideszesek többsége is elítéli, amit Szájer tett

Még a fideszesek többsége is elítéli, amit Szájer tett

Szájer József fideszes képviselő november 29-én váratlanul lemondott európai parlamenti mandátumáról lelki megterhelésre hivatkozva. Egy nappal később viszont kiderült, azért mondott le, mert eljárás indult ellene, miután a járványügyi előírásokat is megszegve részt vett Brüsszelben egy meleg szexpartin, és – miután az ereszcsatornán megpróbált elmenekülni – táskájában droggal kapták el a rendőrök.

 

A Publicus Intézet – 1499 ember megkérdezésén alapuló – felmérése szerint az emberek 64 százaléka egyetértett azzal: „A Szájer-ügy rávilágított arra, hogy a kormánypártok által hirdetett értékrend csak a szavazók meggyőzését szolgálja, valójában nem ezt tartják fontosnak, hanem a hatalom megtartását". Még a Fidesz-hívek 16 százalék is így gondolja ezt – emelte ki a Népszava.

 

A felmérésből az is kiderül, hogy a Fidesz-szavazók 57 százaléka úgy véli, hogy „inkább elítélendő" az, amit Szájer József tett. Ez még akkor is így van, ha egyébként a kormánypárti hívek 62 százaléka szerint Szájer esete „magánügy, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja". A kormánypártiak 35 százaléka viszont azzal értett egyet, hogy a történtek közügynek számítanak, „hiszen tettei ellentmondanak a pártja értékrendjének".

 

A Fidesz-szavazók relatív többsége (40 százalék) azt tartja a legdühítőbbnek, hogy a politikus „életvitelével szembe ment mindazzal, amit pártja hirdetett a családról, a heteroszexualitásról és a kábítószer-használatról”. Ehhez képest csak 17 százalékukat háborította fel leginkább az, hogy drogot találtak nála. Minden tizedik kormánypártit bántott az a legjobban, hogy orgián vett részt, és 12 százalékuk azon háborodott fel, hogy a szexpartin férfiak vettek részt. 36 százalékuk a belga járványügyi szabályok megsértésén volt legjobban felháborodva. (A kutatás során a kérdezettek az ügy két legfelháborítóbb momentumát nevezhették meg.)

 

Érdekesség: a felmérés szerint a Fidesz-hívek 84 százalékának meggyőződése, hogy Szájer József titkosszolgálati akció áldozata lett, pedig még a kormánypárt vezetői szerint sincs erre bizonyíték – olvasható a klubradio.hu oldalán.

 

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén május 18. és 26. között várja a zenekedvelőket a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, melynek nyitóeseménye...
Bővebben >>