Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Még a francia Nemzeti Frontnak is sok a Jobbik
2013-10-23 19:57:43
Még a francia Nemzeti Frontnak is sok a Jobbik

Még a francia Nemzeti Frontnak is sok a Jobbik

A francia Nemzeti Front a jövő évi európai parlamenti választások után közös EP-frakciót akar létrehozni több európai jobboldali párttal, de ezek közt a magyarországi Jobbik nincs ott - közölte szerdai strasbourgi sajtótájékoztatóján Marine Le Pen, a radikálisan jobboldali francia mozgalom vezetője.

 

Helyszíni médiabeszámolók szerint Le Pen - Franz Obermayr osztrák szabadságpárti EP-képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján - a Jobbikot és a görög Arany Hajnalt zárta ki a lehetséges szövetségesek közül, az előbbit "szélsőségesnek", az utóbbit neonácinak minősítve.

 

Marine Le Pen - a Nemzeti Front alapító elnökének, Jean-Marie Le Pennek a lánya - az osztrák Szabadságpárt mellett a holland Geert Wilders bevándorlásellenes pártját, valamint a svéd Demokratákat nevezte meg potenciális európai parlamenti pártszövetségesként. Nem zárta ki - miként Obermayr sem - az együttműködés lehetőségét az EU-ellenes brit UKIP párttal.

 

Marine le Pen hangsúlyozta, hogy pártja nem szélsőjobboldali, nem iszlámgyűlölő és nem is rasszista.  A francia Nemzeti Front európai pártbeágyazódása nem egységes. Az elnök, Marine Le Pen jelenleg ahhoz az Európai Szövetség a Szabadságért nevű tömörüléshez tartozik, amely az osztrák Szabadságpárt és a svéd Demokraták mellett a Flamand Érdek nevű belgiumi hollandajkú nacionalista pártot is sorai közt tudhatja. A Nemzeti Front másik két EP-képviselője, Jean-Marie Le Pen, valamint Bruno Gollnisch ellenben az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségéhez tartozik, amelynek soraiban található a Jobbik mellett a brit Nemzeti Párt és a bolgár Nemzeti Demokrata Párt is.

 

mti

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>