Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Még a végén ismét lesz egy retró Orbán-Gyurcsány vita
2019-08-08 12:02:31
Még a végén ismét lesz egy retró Orbán-Gyurcsány vita

Még a végén ismét lesz egy retró Orbán-Gyurcsány vita

A Jobbik és az MSZP támogatottsága viszont változatlan: a Jobbikot a teljes népesség 7, az MSZP-t 5 százaléka támogatta július végén. A június elejei adatfelvételhez képest a Demokratikus Koalíció úgy a teljes népesség körében (10 százalék), mint pedig a biztos szavazó pártválasztók körében (18 százalék) bővítette táborát. A Momentum támogatottsága ezzel szemben a teljes népesség körében változatlan (5 százalék).

 

Az ellenzéki átrendeződés esélye mind valószínűbbnek látszik, ugyanis sem az MSZP, sem a Jobbik nem tudott javítani a május 26-át követő mérési és politikai pozícióján, a DK és a Momentum viszont tartja az EP-választás utáni – magához képest – megerősödött pozícióját.

 

Amennyiben ez a tendencia fennmarad, úgy a közelgő önkormányzati választások ellenzéki szempontból negatívabb kimenetele az MSZP, Jobbik és az LMP további politikai kilátásaira indíthat el „beárazási” folyamatokat. Viszont az MSZP vagy a Jobbik inkumbens, illetve esélyes polgármester-jelöltjei lokális győzelmeikkel erősíthetik pártjaik jövőbeni aktivitását az ellenzéki oldalon zajló mozgásokat illetően.

 

Lovas Zoltán közíró kommentárja szerint látszólag nincsenek nagy változások, de és valójában mégis. E változások kedvezményezettje a DK, megerősítve második helyét, a DK, melynek fokozatosan egymilliósra nőtt a támogató-tábora.

 

Figyelemre méltó a kétfarkú kutyák menetelése is. Ugyanakkor a Momentum fokozatosan csúszik vissza, míg az LMP és az MSZP a nemlét szélén imbolyog. Összegezve: a belpolitika - a demokratikus oldal hosszú széttöredező szakasza után - kezd izgalmassá válni újra, megjelent egy olyan erő, amely a jelek szerint elkezdte integrálni a demokratikus szavazóbázist.

 

Ha ez a folyamat tovább tart, akkor Fidesz-DK párharc várható hosszabb távon is. Ez látszólag a 2006-os szerencsétlen haláltangó, azaz a Gyurcsány-Orbán párviadal kiújulása lenne. Valójában azonban a helyzet egészen más. A mai Orbán egy lepusztult morálisan, fizikailag és szellemileg leépült despota. Háta mögött egy bűnözéssel eltöltött évtizeddel. Szétlopott és lezüllesztett országgal. Ezzel szemben a DK egy friss párt, integráló erővé vált. Gyurcsány kimászott a gödörből, sokat érett és tanult. Ráadásul a DK frontembere fokozatosan egy tehetséges és céltudatos nő lett, Dobrev – véli Lovas a jelen látleletet kommentálva.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>