Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gáspár napja van.
Megbéníthatják Budapestet a BKV-sok
2016-02-25 16:40:09
Megbéníthatják Budapestet a BKV-sok

Megbéníthatják Budapestet a BKV-sok

Csak tavaly a vezetők az előző évhez képest havonta átlagosan csaknem 100 ezer forinttal többet vihettek haza, miközben a karbantartók 10 ezer, a járművezetők pedig mindössze 5 ezer forinttal kaptak többet. A buszvezetők fizetése viszont kevesebb lett tavaly, egész évben összesen 27 ezer forinttal. Eközben a hetek óta tartó béremelési vita is mindössze pár ezer forintról szól.

 

Miközben mindössze pár ezer forintos béremelésért folyik a küzdelem már hetek óta a BKV-nál, a szakszervezet „előásott” néhány korábbi, a cégvezetés által küldött megdöbbentő kimutatást az elmúlt évek béreiről.  Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elemzéséből kiderült, hogy az úgynevezett FEOR1 fizetési kategóriába sorolt gazdasági vezetők bére 2014 óta átlagosan 1 millió 200 ezer forinttal nőtt, a járművezetőké és a karbantartóké viszont alig változott.

 

A szakszervezet elnöke, Nemes Gábor felháborítónak tartja a 2015-re vonatkozó számokat is, mert ebből kiderült, hogy az említett vezetői réteg fizetése csak ez alatt az egy év alatt havonta 100 ezer forinttal lett több, miközben a karbantartók mindössze 10, a járművezetők pedig 5 ezer forinttal többet vittek haza havonta. A buszvezetőket – úgy tűnik – büntette a cég, ők ugyanis tavaly minden hónapban kevesebbet vittek haza – még ha csak 1-2 ezer forinttal is – mint 2014-ben. A szakszervezet éppen ezért nem érti, hogy a cégvezetés a tervezett létszámleépítéseket hogy képes teljesítménycsökkenéssel indokolni, miközben a buszvezetőket és a karbantartókat a BKV hivatalos statisztikája szerint is folyamatosan túlóráztatni kellett. 

További híreink
Fizetésemelés és köztehercsökkentés kell az agrárszektorban
Világosan látszik, hogy kormány által mesterségesen alacsonyan tartott bérek és az európai szinten is magas járulékterhek a mezőgazdaságot is megfojtják. Szakmai szerveze...
2016-08-27 03:29:59, Hírek, Aktuális Bővebben
Feszítő bérkülönbségek az ország régiói között
A legszegényebb magyar megyében a keresetek átlaga alig több, mint a fele annak, amennyit a fővárosi munkavállalók keresnek, és a régiók között is egyre csak nőnek az egy...
2016-08-27 03:25:46, Hírek, Aktuális Bővebben
Fizessék ki a kajakosoknak járó jutalmakat!
Hogy akar olimpiát rendezni a kormány, ha még a jelenlegi jogszabályokat sem tartja be a sportért felelős EMMI?
2016-08-27 03:21:48, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Véget ért a 9. Ördögkatlan Fesztivál, visszatértek mindennapi életükhöz a falvak Nagyharsány, Kisharsány, Vil...
Bővebben >>