Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Megfenyegették az RTL Klub vezérigazgatóját
2015-01-25 13:44:24
Megfenyegették az RTL Klub vezérigazgatóját

Megfenyegették az RTL Klub vezérigazgatóját

 

Az állóháború már jó ideje folyik. A legnépszerűbb magyarországi kereskedelmi csatorna éjszakai hírműsorai egyre szókimondóbbakká válnak, a Fidesz politikusai pedig cserébe egyre agresszívebben támadják az RTL Klub munkatársait a sajtótájékoztatók alkalmából, vagy pedig válaszra sem méltatják őket. „Ellenzéki hírszolgáltatóknak tartanak bennünket. De nem ez a helyzet. Mi független hírcsatorna vagyunk. Az ellenzék szóba sem jön, hiszen semmit nem tesznek az ég-világon” - magyarázta Gerkens a Businessweek.com munkatársának.

 

A tévécsatorna a tavaly hivatalosan is panaszt tett az Európai bizottságnál, de időközben a reklámadó 50%-kal emelkedett. Gerkens becslései szerint az új adófajta a kereskedelmi csatorna bevételeinek 90 százalékát érinti, holott az RTL csupán a piac 15 százalékát birtokolja. Ha a dolgok így folytatódnak, a tévéadónak semmi nyeresége nem marad. Viszonylag új fejlemény, hogy a pénzügyi nyomással párhuzamosan a vezérigazgatót fizikailag is megfenyegették. A nem éppen baráti üzenetek e-mailben vagy ismerősei közvetítésével érkeznek. „Ez nem Oroszország vagy Mexico. De jobb félni, mint megijedni” - magyarázta Gerkens a lap munkatársainak. Meg is tette a szükséges óvintézkedéseket: családját elköltöztette Magyarországról, ő maga pedig korábbi otthonuk helyett egy belvárosi luxushotelben lakik, biztonságára testőrök vigyáznak.

 

A hogyan lett Orbán Viktor Magyarország erős embere című cikk más érdekességeket is boncolgat. Például a norvég, izlandi és liechtensteini kormányok által finanszírozott Ökotárs Alapítvány vegzálását, az irodáikban tartott szeptemberi razziát, az ellenük, meg a többi, Orbán ellenzékét támogató civil szervezet ellen felhozott vádakat. A cikk kitér a felcsúti stadion építése körüli visszásságokra és a korrupció vádja miatt az Egyesült Államokból kitiltott kormánytisztviselők botrányára is.

 

kiss

 

Fotó: index.hu

 

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>