Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Meghalt a „novicsok-mérgezést” szenvedett brit nő
2018-07-09 11:19:10
Meghalt a „novicsok-mérgezést” szenvedett brit nő

Meghalt a „novicsok-mérgezést” szenvedett brit nő

A Scotland Yard a hírt ismertető közleményében bejelentette, hogy mostantól gyilkossági ügyben folyik a nyomozás, az hozzátették, hogy Charlie Rowley állapota továbbra is válságos. A londoni rendőrség – amelynek országos hatáskörű terrorellenes ügyosztálya a nyomozást irányítja – most nevezte meg először a mérgezést szenvedett két brit állampolgárt, de kilétük a helyi hatóságok korábbi tájékoztatásai alapján már a múlt héten ismertté vált.

 

Neil Basu, a terrorellenes ügyosztály parancsnoka vasárnap esti tájékoztatójában úgy fogalmazott: Dawn Sturgess halálhíre megerősíti a Scotland Yard elszántságát arra, hogy azonosítsa és átadja az igazságszolgáltatásnak „azt vagy azokat, akik ezért a csak felháborítónak, felelőtlennek és barbárnak nevezhető cselekedetért felelősek”.

 

Kitervelhették és szándékosan megszervezhették az Amesbury városában élő két brit állampolgár megmérgezését azzal a céllal, hogy megingassák a nemzetközi helyzetet és lejárassák Oroszországot – vélekedett Alekszandr Sulgin, aki Oroszország nagykövete a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetnél (OPCW).

 

Az Izvesztyija című napilap internetes felületén hétfőn megjelent interjúban elmondta: „Az Amesbury körül kialakult helyzetben még egy dolog nyugtalanító: az utóbbi időben hasonló történések a fontosabb rendezvények kapcsán merülnek fel. Jelenleg a 2018-as labdarúgó-világbajnokság a vége felé közeledik, és nemsokára kezdődik az orosz-amerikai csúcs Helsinkiben. Nehéz megszabadulni attól a gondolattól, hogy mindezt kitervelhették és szándékosan dobhatták be a nemzetközi helyzet megbolygatására, illetve Oroszország tekintélyének, és más államokkal fenntartott kapcsolatainak az aláásására”.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>