Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Meghalt Damu Roland – 47 éves volt
2021-12-27 16:57:08
Meghalt Damu Roland – 47 éves volt

Meghalt Damu Roland – 47 éves volt

 

Damu először lélegeztetőgépen várta a gyógyulást, ám mivel nem reagált jól a terápiára, átszállították egy másik kórházba, ahol műtüdős kezelést kapott. Erről először az egyik ismerőse tájékoztatott a színész Facebook-profilján kommentben. Most ugyanez a férfi közölte szintén a Facebookon, hogy mára virradó éjjel Damu Roland elhalálozott, amit a színész családja a Blikknek megerősített.

 

A színész egészségi állapotáról idén nyár végén érkezett először hír. Akkor arról számolt be a bulvársajtó, hogy betegségei miatt már nem tudott munkát vállalni. Ismerősöktől és barátoktól próbált pénzt kérni, hogy ki tudja váltani a gyógyszereket.

 

Damu Roland 1974. szeptember 8-án született Debrecenben, majd Nyíregyházára került, ahol művészeti szakközépiskolába járt. Az iskolai darabokkal került először színház közelébe, megfordult a Budapesti Kamaraszínházban, a debreceni Csokonai Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban is. Szinkronszínészként olyan ikonikus karakterek szólaltak meg a hangján, mint Johnny Bravo, a Simpson családból ismert Moe vagy éppen Shrek Pinocchioja. Az országos ismertséget azonban a Jóban Rosszban című széria Várnagy Elődje hozta meg számára 2005-ben. Hat éven át szerepelt a TV2 kórházi sorozatában, ez idő alatt több magánéleti botránya is volt.

 

2009-ben szerepelt a TV2 Hal a tortán című főzős műsorában. Azon a héten az Irigy Hónaljmirigyből ismert Varga Győző, Szentgyörgyi Rómeó fitneszedző, és Kelemen Anna voltak a házigazdák. Damu készen állt a vendégek fogadására, de az este hét órára megbeszélt vacsorán nem jelent meg Kelemen Anna, akivel egy pár nappal korábbi adás felvételekor összeszólalkozott. Megkérték Varga Győző feleségét és Damu akkori párját, Palácsik Tímeát, hogy vegyenek részt ők a forgatáson.  Az étkezés végén Damu elkezdett balhézni, szerinte neki kellett volna nyerni a hét legjobb szakácsa címet, mert megítélése szerint ő volt a legjobb, nem pedig Szentgyörgyi. Azon a héten végül nem született győztes.

 

Az elmúlt években a színésznek több bántalmazási ügye is volt. 2011. szeptember 16-án Hajdú Péter egy felhívást intézett, miszerint várja azon nők jelentkezését, akiket megvert Damu. Erre jelentkezett egy 2002-ben bántalmazott nő, akit állítása szerint négy és fél órán keresztül ütött a színész. Az esetről azt mondta a férfi, hogy csak egy pofont adott, és azt be is ismerte a bíróságon. Ezért a cselekedetéért 2 év felfüggesztett börtönt kapott.

 

2010. november 18-án őrizetbe vették Damu Rolandot erőszakos közösülés bűntettének gyanúja miatt. Az akkori hírek szerint Vajna Tímea – ekkor még csak Palácsik Tímea – széttépett ruhában, zilált külsővel menekült a lakásból, miközben folyamatosan segítségért kiabált. Az ügy kirobbanása után a TV2 is megvált a színésztől.

 

2012-ben a törvényszék jogerős ítéletében kétrendbeli személyi szabadság megsértésében, testi sértés bűntettének kísérletében és erőszakos közösülés bűntettében találta bűnösnek Damu Rolandot, akit 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, továbbá 1 millió 79 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére köteleztek. A büntetés-végrehajtási intézetből végül a példás magaviselete miatt 2 év és 3 hónap után, 2015. április 6-án szabadult.

 

A börtönévek alatt ismerkedett meg későbbi feleségével, Edinával, akitől egy kislánya született. A házasság azonban nem volt hosszú életű, és egy évvel a gyermekük születése után elváltak.

 

A szabadulása után verses-zenés önálló esteket tartott Én és Én címmel.

 

További híreink
Egységesen kezeli a rendezvényeket
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán.
2024-03-19 02:12:25, Hírek, Színes Bővebben
Európai szintű kezdeményezés
Az EU PAL-COPD az első olyan nagyszabású nemzetközi vizsgálat, amelynek célja a palliatív ellátás beépítése a tüdőgyógyászatba.
2024-03-18 02:47:32, Hírek, Színes Bővebben
Csillagászati Héten lehozzák a csillagokat is Pécsen
A leendő magyar űrhajóssal is találkozhatnak az érdeklődők a Csillagászati Héten Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2024-03-17 01:28:58, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Modern társadalmunkban egyre gyakoribb probléma a visszér kialakulása. A vénák kitágulása és torzulása megnehe...
Bővebben >>