Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Megmenekül a patinás utasváró – virágbolt lesz belőle a Zugligetben
2019-12-13 18:08:18
Megmenekül a patinás utasváró – virágbolt lesz belőle a Zugligetben

Megmenekül a patinás utasváró – virágbolt lesz belőle a Zugligetben

A megálló létesítését a közelben kialakuló Virányosdülői tisztviselő-telep indokolta, így a megállóhely neve is hasonló lett.  A Budapesti Közúti Vaspálya Társaság (BKVT) "Virányosdülő" megállóhelye a kezdeti időben 65 villa lakóinak kényelmét szolgálta.  Később fémvázassá építették át a váróházikót, amelyet a villamos sajnálatos elbontása után sem szüntettek meg. A megállóhely neve közben Zalai útra változott.

 

 

Ugyanilyen sorsa lett az eggyel feljebb lévő megállói váróházikónak a Szarvas Gábor útnál, ahol szintén kereskedelmi funkciót kapott a fennmaradás érdekében. Mindenesetre az egykori ipartörténeti emlék megőrzése, még ha az eredetitől eltérő funkcióval is, ügyes megoldás. Az itt járó 291-es autóbusz utasai egyébként sem használhatnák, legalábbis praktikusan nem, mert a közúti megállóhelyek a KRESZ előírásai szerint ma már nem kerülhetnek olyan közel a kereszteződésekhez, mint a hajdani villamosüzem idején.

 

Kertész Z István/Kép: Székely Ildikó és Fortepán

 

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>