Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Megmenekülhetnek Iványiék, van esély a tízezer aláírásra
2013-09-28 11:00:46
Megmenekülhetnek Iványiék, van esély a tízezer aláírásra

Megmenekülhetnek Iványiék, van esély a tízezer aláírásra

Péntek estig mintegy 8500 támogató nyilatkozat érkezett a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséghez, de még nem dolgozták fel az összes beérkezett dokumentumot.

 

A Népszava szombati cikke szerint a közösségnek nagy esélye van arra, hogy hétfőig meglesz a szükséges számú tagja. Az egyházi jogaitól még 2011-ben megfosztott MET-nek szeptember 30-ig kell igazolnia az Emberi Erőforrások Minisztériuma felé, hogy legalább 10 ezer taggal rendelkezik. A jogszabályok szerint azonban a vallási közösség egyházi státusát az Országgyűlésnek akkor sem kötelessége elismernie, ha megvan a szükséges taglétszám - írja a Népszava.

 

Az egyházügyi törvény nyári módosítása előtt még 1000 fő által aláírt népi kezdeményezéshez kötötték az egyház-alapítási folyamat beindítását. Ezt a feltételt addig egyetlen, a 2011-es egyházügyi törvény által felekezeti jogaitól megfosztott vallási közösség, a Magyarországi Lectorium Rosicrucianum Egyesület tudta teljesíteni, a parlament vallásügyi bizottságának Fidesz–KDNP-többsége azonban nem támogatta az egyházzá nyilvánítást, majd a parlament is leszavazta azt.

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>