Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Irén napja van.
Megsemmisítette(?) a rendőrség a Schadl György páncélszekrényében talált titokzatos szexképeket is
2023-01-26 09:41:28
Megsemmisítette(?) a rendőrség a Schadl György páncélszekrényében talált titokzatos szexképeket is

Megsemmisítette(?) a rendőrség a Schadl György páncélszekrényében talált titokzatos szexképeket is

 

Schadl hálószobájának páncélszekrényéből került elő egy boríték, amelyben két fénykép volt. Az ügyészség összefoglalója szerint a fotókon „egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.”

 

A képek mellett kinyomtatott üzenetek és két DVD is volt a páncélszekrényben, amelyre egy közszereplő vezetéknevét írták. Az ügyészség akkor úgy fogalmazott, „a lefoglalt boríték egy közéleti személyre nézve kompromittáló adatokat és feltehetően kompromittáló videófelvételt is tartalmaz”.

 

Schadl György a rendőröknek azt mondta, nem tudja, mi van a DVD-ken, ahogyan azt sem, hogyan kerültek azok a páncélszekrénybe. A házkutatás során rengeteg bűnjelet lefoglaltak, a nyomozás során azokat, amelyek nem bizonyultak relevánsnak visszaadták.

 

Az Rtl.hu által megismert nyomozati iratok alapján az ügyészség végül nem tartotta indokoltnak, hogy kivizsgálja, történt-e valamilyen bűncselekmény a felvételekkel kapcsolatban.

 

A felvételekről a következőket írta az ügyészség még május 19-én: „A lefoglalt bűnjelekről megállapításra került, hogy azok az eljáráshoz nem kapcsolódnak, az eljárásban vizsgált bűncselekmények tekintetében bizonyító erővel nem bírnak, tárgyi bizonyító eszköznek nem minősülnek. Mindezek alapján, mivel a lefoglalásra az eljárás érdekében már nincsen szükség, ezért azok lefoglalását megszüntetem. Hozzátették: a fényképeket és a DVD-t azért semmisítették meg, mert »az eljárás során más nem jelentett be igényt« rájuk. A fényképeket iratmegsemmisítővel, a DVD-ket „fizikai alaktalanítással” semmisítették meg – írja a Telex.

 

A Schadl–Völner-ügy 2021. december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől – emlékeztet a Telex.

 

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár ellen. A vádirat szerint Schadl a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökeként 2021 júliusáig legalább 83 millió forint kenőpénzt juttatott Völnernek, aki ezért az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását az őt vesztegető személy érdekeinek megfelelően gyakorolta.

 

Az ügyészség azt indítványozta, hogy – beismerés esetén – Schadl Györgyöt 10 év, míg Völner Pált 8 év börtönbüntetésre, 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetésre, továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra ítélje a bíróság.

 

 

 

 

További híreink
Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
Imahelyiségeket biztosítunk a C épületben és Sóházban muszlim hallgatóink és munkatársaink számára, hogy megfelelő körülmények között végezhessék vallásgyakorlatukat az e...
2023-03-22 19:50:23, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
Nyomozást indított Karácsony Gergely volt tanácsadója, Korányi Dávid utazásaival kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – írta a Magyar Nemzet.
2023-03-17 19:48:55, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
Az rtl.hu a rendőrségtől megtudta, hogy tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen. Hegyvidék önkormányzatától is kértek információt a...
2023-03-12 16:43:03, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A süteményeknek számos meghatározó alapanyaga lehet, ami miatt olyan ízvilágot vagy állagot kapnak végeredmény...
Bővebben >>