Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Megszavazták: megépülhet Budapest legnagyobb bringaparkja
2013-06-24 10:38:04
Megszavazták: megépülhet Budapest legnagyobb bringaparkja

Megszavazták: megépülhet Budapest legnagyobb bringaparkja

Zuglóban lesz Budapest legnagyobb bringaparkolója. Ugyanis a XIV. kerületi képviselőtestület megszavazta Várnai László LMP-s képviselő előterjesztését.

 

Mint már írtunk róla, Zugló mintegy 214 pontján alakítanak majd ki 10 támaszos, vagyis 20 bringa tárolására is alkalmas tárolókat a kerület fontosabb csomópontjain és a metrómegállók közelében, így az Örs vezér téren, a Népstadionnál, a Mexikói úti földalatti végállomáson és a zuglói vasútállomáson.

 

Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy lehetőleg fedett és bekamerázott, őrzött helyeken építenék meg a tárolókat, olyan helyeken, hogy később majd bővíthető is legyen, ha igény és pénz van rá.

 

A bringások évek óta küszködnek a boltok, patikák előtt, leginkább egy-egy fához szokták láncolni járgányukat, de előfordul, hogy gázcsövekre vagy éppen tűzcsapokra fanyalodnak.

 

Bringatároló tehát lesz bőven, még a bölcsődék, iskolák, óvodák elé is jut majd belőlük, ezenkívül a parkokba, focipályákhoz, strandok és múzeumok elé is.

 

A mostani döntés érdekessége egyébként, hogy bár a kezdeményező Várnai László LMP-s képviselő volt, ám a zuglói önkormányzat által kiadott közleményben az ellenzéki képviselő neve nem is szerepel, annál inkább Papcsák Ferenc polgármesteré, aki máris élére állt az ügynek.

 

Az 1600 forintért táboroztató óvodapedagógusok fizetésének emelését Rozgonyi alpolgármester arrogáns stílusban hurrogta le. A táborvezetőt viszont Várnai felhívta telefonon, aki "első nap még lelkesen támogatta a jelentős emelést, másnap már visszakozott, de az óvodapedagógusok 1600 forintos pótlékának saját keretből történő megduplázására tett ígéretet. Mint mondta, ez a  költségvetésükből végül is kigazdálkodható. A testületi ülés után másnap jelezte, mégsem változtat a honoráriumon, és az ott dolgozó óvodapedagógusok ezzel teljesen egyetértenek, sőt, örülnek" - írja blogjában Várnai.

 

Bánhidi Emese

Utoljára frissítve: 2013-06-24 12:07:15

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>