Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Eszter napja van.
Megtudtuk, hogy milyen kötetekre volt szüksége éjjel az első kerületi ex-polgármesternek
2019-10-19 11:40:44
Megtudtuk, hogy milyen kötetekre volt szüksége éjjel az első kerületi ex-polgármesternek

Megtudtuk, hogy milyen kötetekre volt szüksége éjjel az első kerületi ex-polgármesternek

1. Tanúként igazolom, hogy a teherautón könyvek voltak. Az előző héten kérte tőlem kölcsön Nagy Gábor Tamás polgármester a Firmin-Didot-féle ötkötetes, görög-latin nyelvű Arisztotelészt, a háromkötetes, görög-latin nyelvű Platónt, az ötkötetes, görög-latin Plutarkhoszt, a görög-latin Plótinoszt, a görög-latin Hérodotoszt, aztán vagy húsz-harminc kötetet a Loeb Classical Library, s legalább ugyanennyit a Bibliotheca Teubneriana sorozatból, aztán vitt a Migne, Patrologia Graecából és a Patrologia Latinából, elég sokat a Sources Chrétiennes-ből, a Corpus Scriptorum Ecclesiasticorum Latinorumból, és persze vitt néhány Talmud-kötetet, meg persze vitte Nietzschét (Werke – Kritische Gesamtausgabe), vitte a Schelling-összest, nem is sorolom tovább, csak jelzem, hogy a polgármester piszkosul szeret olvasni.

 

2. Hogy miért pont éjszaka? Egyrészt azért, mert már az ókori nomád népek is éjszaka közlekedtek, minthogy a csillagos égbolt szolgált térképül. S miután a teherautóban nem volt GPS, logikus, hogy az éjszakai égbolt után ment a sofőr.

 

3. Miért az éj leple alatt, titokban? Mert Pál apostol azt írja, hogy „az Úrnak napja úgy jő el, mint a tolvaj éjjel” (1Tesszaloniaiaknak 5,2). Amúgy kizártnak tartom, hogy azért kellett így lopakodva akciózni, mert az életvidám, derűs és mosolygós fideszes körökben nem az olvasás volna a sikk, hanem valami egészen más.

 

4. Hogy miért kezdett el hirtelen tolatni? Aki ezt kérdezi, az szégyellheti magát, mert még sosem volt a kezében a Biblia. Mert ha lett volna, tudná, hogy az Örökkévaló kiválasztott népe is vissza akart tolatni Egyiptomba, a húsos fazekak mellé.

 

5. Végül tényleg nem értem, mi a baj ezzel a rükverccel? Tőlem akár valamennyien eltolathatnának már végre Záhonyig és még tovább.

 

(kép: a bukott polgármester olvas - naugye)

További híreink
Semjénnek hála bárkit kilőhet a titkosszolgálat
Július 1-től kétszer kilencven napra a titkosszolgálatok saját hatáskörben elrendelhetik egyes online szolgáltatások felfüggesztését – olvasható a Népszava cikkében.
2020-05-23 12:58:32, Hírek, Aktuális2 Bővebben
287 millió forintot kapott Matolcsy bankelnök fiának cége
A kecskeméti kötődésű Matolcsy György jegybankelnök 34 éves fia, Matolcsy Ádám érdekeltségébe tartozó Balaton Bútor Kft. egy 574 millió forintos beruházáshoz 287 millió f...
2020-05-22 15:50:56, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Nemhogy a kormány ígérte 500 ezret, de a szokásos ápolói fizetést sem kapták meg
Hiába várták a Szent János Kórház koronavírus-osztályának ápolói a 180 százalékos bért, áprilisi munkájukért a legtöbbjük lehetetlenül kevés fizetést kapott. A legrosszab...
2020-05-22 15:50:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (EHÖK) saját bevételei terhére ösztöndíjat alap...
Bővebben >>