Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Megtudtuk, hogy milyen kötetekre volt szüksége éjjel az első kerületi ex-polgármesternek
2019-10-19 11:40:44
Megtudtuk, hogy milyen kötetekre volt szüksége éjjel az első kerületi ex-polgármesternek

Megtudtuk, hogy milyen kötetekre volt szüksége éjjel az első kerületi ex-polgármesternek

1. Tanúként igazolom, hogy a teherautón könyvek voltak. Az előző héten kérte tőlem kölcsön Nagy Gábor Tamás polgármester a Firmin-Didot-féle ötkötetes, görög-latin nyelvű Arisztotelészt, a háromkötetes, görög-latin nyelvű Platónt, az ötkötetes, görög-latin Plutarkhoszt, a görög-latin Plótinoszt, a görög-latin Hérodotoszt, aztán vagy húsz-harminc kötetet a Loeb Classical Library, s legalább ugyanennyit a Bibliotheca Teubneriana sorozatból, aztán vitt a Migne, Patrologia Graecából és a Patrologia Latinából, elég sokat a Sources Chrétiennes-ből, a Corpus Scriptorum Ecclesiasticorum Latinorumból, és persze vitt néhány Talmud-kötetet, meg persze vitte Nietzschét (Werke – Kritische Gesamtausgabe), vitte a Schelling-összest, nem is sorolom tovább, csak jelzem, hogy a polgármester piszkosul szeret olvasni.

 

2. Hogy miért pont éjszaka? Egyrészt azért, mert már az ókori nomád népek is éjszaka közlekedtek, minthogy a csillagos égbolt szolgált térképül. S miután a teherautóban nem volt GPS, logikus, hogy az éjszakai égbolt után ment a sofőr.

 

3. Miért az éj leple alatt, titokban? Mert Pál apostol azt írja, hogy „az Úrnak napja úgy jő el, mint a tolvaj éjjel” (1Tesszaloniaiaknak 5,2). Amúgy kizártnak tartom, hogy azért kellett így lopakodva akciózni, mert az életvidám, derűs és mosolygós fideszes körökben nem az olvasás volna a sikk, hanem valami egészen más.

 

4. Hogy miért kezdett el hirtelen tolatni? Aki ezt kérdezi, az szégyellheti magát, mert még sosem volt a kezében a Biblia. Mert ha lett volna, tudná, hogy az Örökkévaló kiválasztott népe is vissza akart tolatni Egyiptomba, a húsos fazekak mellé.

 

5. Végül tényleg nem értem, mi a baj ezzel a rükverccel? Tőlem akár valamennyien eltolathatnának már végre Záhonyig és még tovább.

 

(kép: a bukott polgármester olvas - naugye)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>