Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Megvannak az új rezsiárak: ennyit kell fizetni a gázért, áramért annak, aki túlfogyaszt
2022-07-22 18:06:35
Megvannak az új rezsiárak: ennyit kell fizetni a gázért, áramért annak, aki túlfogyaszt

Megvannak az új rezsiárak: ennyit kell fizetni a gázért, áramért annak, aki túlfogyaszt

Elmondta, meghatároztak egy fogyasztási limitet, ami felett már nem a rezsicsökkentett árat fizeti a magyar lakosság, illetve bevezet a kormány egy új tarifát, egy lakossági piaci árat, ami kisebb, mint a piaci ár. A bejelentéssel párhuzamosan a Magyar Közlöny 121. számában meg is jelentek a részletek és az új szabályok.

 

 Németh Szilárd közölte, nem tartható fent, hogy minkdenki rezsicsökkentett áron kapja az energiát és a földgázt - írja a Portfolio. Ugyanakkor nem lehet egyszerre rászabadítani a piaci árat a lakosságra - tette hozzá a kormánybiztos.

 

Ezért a következőkről döntöttünk: meghatároztunk egy limitet. Bevezettünk egy új tarifát, egy lakossági piaci árat, ez kisebb, mint egy piaci ár - emelte ki. Íme, az új rezsiárak.

 

Villamosenergia:

 

-A villamosenergia esetében: 2523kWh/év fogyasztásig 36 forint marad az ár, ez a rezsicsökkentett kedvezményes ár.

 

-Az e feletti fogyasztásnál 70,10 forint/kWh. A valós piaci ár egyébként 268 forint lenne, de a lakosság nem ezt a valós piaci árat fizeti, hanem a 70,1 forintot.

 

-Az éjszakai áram: 23,1 forint/kWh lesz a fogyasztási korlátig, e felett 62,9 forint a nem kedvezményes ár.

 

-A H tarifa korlátlanul fennáll 36 forinton.

 

Földgáz:

 

-1729 köbméteres éves fogyasztásig, vagyis 144 köbméter/hó fogyasztásig marad szintén a kedvezményes tarifa: 102 forint köbméterenként.

 

-E felett 747 forint/ köbméter lesz az új lakossági ár. A valós versenypiaci ár 1020 forint lenne, de a lakosság nem ezt fogja fizetni.

 

-Megmarad a nagycsaládos kedvezmény, amely 300 ezer nagycsaládost érint: 3 gyereknél 600 köbméterrel emelkedik 4 gyerekeseknél 900 köbméterrel, 5 gyereknél még további 300 köbméterrel a fogyasztási limit és így tovább.

 

Egy új kedvezményt is bejelentettek, a társasházaknak: ismertetése szerint a társasházaknál egy mérő van, ebben a esetben ha nyilatkozik a társasház, akkor az albetétesenként felszorzódik a kedvezmény mértéke.

 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>