Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Megvonná a DK állami támogatását az ÁSZ
2020-04-19 11:35:13
Megvonná a DK állami támogatását az ÁSZ

Megvonná a DK állami támogatását az ÁSZ

A teljes állami támogatástól eleshet a Demokratikus Koalíció, miután az Állami Számvevőszék az ellenőrzésüket követően számos hiányosságra hivatkozva felfüggesztené a pártnak a törvény szerint járó kifizetéseket, amit az Államkincstár folyósít – jelentette be a DK szombat délelőtti online sajtótájékoztatóján. A kifizetéseket akár több évre is felfüggeszthetik.

 

Az Állami Számvevőszék kétévente köteles átvilágítani a pártok gazdálkodását, így került sor a Demokratikus Koalíció 2017. és 2018. évi működésének ellenőrzésére. Azonban ezen dokumentumok, szerződések, számlák körébe tartoztak azok, melyek 2018 novemberében a tűz martalékává váltak, mikor leégett a DK budapesti pártirodája.

 

Sebián-Petrovszki László, a párt országgyűlési képviselője, pártigazgató a sajtótájékoztatón azt mondta: az ÁSZ olyan papírokat is követel rajtuk, amelyek már megvannak a számvevőszéknél. Szerinte a 21 oldalas jelentés egyetlenszer sem tartalmazza a tényt, hogy a DK irodáját tűzvész pusztította el.

 

Az Állami Számvevőszék a Népszava megkeresésére röviden azt közölte, hogy jelentései mindaddig nem nyilvánosak, amíg a teljes ellenőrzést nem zárták le. A DK-nak a jelentéstervezet kézhezvételétől 15 napja van reagálni az abban foglaltakra – erre tudomásunk szerint pénteken sor került –, a választ az ÁSZ ellenőreinek pedig értékelni kell, ezt követően kerülhet lezárásra az ellenőrzés.

 

(forrás: Népszava)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal,...
Bővebben >>