Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Mészáros Lőrinc 85 milliárdot kapott karácsonyra
2017-12-26 17:00:54
Mészáros Lőrinc 85 milliárdot kapott karácsonyra

Mészáros Lőrinc 85 milliárdot kapott karácsonyra

Orbán Viktor környezetének kirívó gazdagodása már a tekintélyes nemzetközi üzleti sajtó figyelmét is felkeltette: a Financial Times erről írt cikkében szólta el magát az Orbán-rendszer egyik fő ideológusa, Lánczi András, aki a lapnak a Garancsi–Tiborcz–Vajna–Mészáros nevekkel fémjelezett csapatról kerek perec kijelentette: Valóban, ezek magyar oligarchák.

 

Emlékezetes, 2015-ben ugyanő jelentette ki a fideszes Magyar Időknek: Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.

 

Baja városa 8 milliárd forint keretösszegben kért ajánlatokat többek közt kerékpárút-építésre, útépítésre, -felújításra, -karbantartásra, járdákra, közterekre és -parkokra, közművezetékekre, közúti hidakra. A nyertes az Alisca Bau Zrt., a Soltút Kft., valamint a Mészáros Lőrinc bizalmasa, Szíj László által tulajdonolt Duna Aszfalt alkotta trió lett.

 

Az M8-as út Körmend és osztrák határ közti szakaszára kiírt kétrészes tender mindkét felét a Duna Aszfalt, illetve a Mészáros és Mészáros Kft. alkotta konzorciumnyerte el. A 161-es és 180-as kilométerszelvények szakaszát az eredetileg becsült 36,5 milliárd forint helyett 40,8 milliárdért, míg a 180-as és 190-es kilométerszelvények szakaszát 21,2 milliárd forint helyett 22,1 milliárdért vállalta az Orbán Viktor közvetlen környezetéhez tartozó gázszerelő-üzletember. Azaz kilométerenként 2,17 milliárd forintunkba fáj ez nekünk.

 

Az Ebes és Debrecen közötti 7,65 kilométeres vasúti szakasz 160 km/órás sebességre, valamint 225 kN tengelyterhelésre bővítését a V-híd Zrt., valamint a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló R-Kord Kft. nyerte el – egyelőre 13,8 milliárdért.

 

(forrás: TOP8)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista a...
Bővebben >>