Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Mészáros Lőrinc lett modern korunk leggazdagabb magyar (bármire) vállalkozója
2021-02-04 19:38:15
Mészáros Lőrinc lett modern korunk leggazdagabb magyar (bármire) vállalkozója

Mészáros Lőrinc lett modern korunk leggazdagabb magyar (bármire) vállalkozója

A kormányközeliként emlegetett felcsúti vállalkozónak – akinek az érdekeltségében van az Opus Global, a Takarékbank, a TV2 és az MKB – 479,4 milliárd forintra nőtt a becsült vagyona 2020-ban.

 

Az index.hu kiegészítése alapján az állami támogatású Kisfaludy-programból 17,7 milliárd forintot kapott felújításra az Opus alá tartozó Hunguest Hotels. Mint írják, kevés olyan szektor van, amelyben nincs érdekeltsége Mészárosnak: a Budapest–Belgrád vasútvonal, a Paks II. építésébe is beszállt, sőt külföldön is terjeszkedik: a svájci Stadler vállalattal vasútikocsi-gyártásba kezd.

 

Mészáros vagyongyarapodását még az sem akasztotta meg, hogy 2020-ban elvált feleségétől, és a vagyonosztozkodás is lezajlott.

 

A második helyezett Csányi Sándor agrárcége, a Bonafarm folytatta terjeszkedését, ami gyarapította az OTP-vezérigazgató és MLSZ-elnök vagyonát, amely lassan, de biztosan közelít a 400 milliárd felé (393,4).

 

A Winget, a Wallist és a Praktikert is az érdekeltségei közt tudó Veres Tibor lett a harmadik – első alkalommal –, aki szintén képes volt növelni vagyonát, amelynek becsült értéke 258,6 milliárd forint.

 

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Végre itt a tavasz, úgyhogy ideje a szekrény mélyére száműzni a télikabátot a sapkával, sállal és kesztyűvel e...
Bővebben >>