Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Miért lényeges a száraz kutyatáp összetétele?
2023-03-14 11:56:54
Miért lényeges a száraz kutyatáp összetétele?

Miért lényeges a száraz kutyatáp összetétele?

Létfontosságú alkotóelemek optimális arányban 

 

A Grandopet.hu száraz kutyatáp szekciójában széles választékból szemezgethetünk. A prémium, szuperprémium száraztápok, speciális eledelek révén mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbbet. Junior, adult, senior termékek bőséges tárháza áll rendelkezésünkre. 

 

Az életkor szerinti besorolás rendkívül fontos, hiszen egy növésben lévő kölyök, illetve egy nagyobb termetű kutya csonterősítése alapvető, míg egy idősebb vagy épp lábadozó állatkának megnövekedhet a vitamin- és ásványianyag-igénye. Az eltérő szükségletre figyelemmel kell lennünk, ezért is lényeges átgondolni az alábbiakat. 

 

Milyen fajta, életkorú, testtömegű kutyáról van szó? Mennyire aktív, milyen a mozgásigénye? Hogyan telnek a napjai? Edzések és sport jellemzi a mindennapjait? Képzett munkakutya vagy benti kiskutya? 

 

Vannak-e rendellenességei, ételérzékenysége, bármilyen egészségügyi problémája? Utóbbi esetben is bőven akadnak lehetőségeink, hiszen folyamatosan szélesedik a termékpaletta a speciális kutyatápok terén. Érzékeny gyomrú, ételallergiás ebek számára fejlesztett eledelek, például csirkehúsmentes, gluténmentes, gabonamentes és hipoallergén termékek egyaránt elérhetők. 

 

Az összetevők kapcsán is célszerű informálódni, hiszen döntő a fehérjemennyiség, a rosttartalom, valamint a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek aránya. A helyesen megválasztott szárazeledel az alapja a kutyus jóllétének, méghozzá az egyéni adottságai és életmódja alapján kell gondoskodni a szükségletének fedezéséről. 

 

Prémium, szuperprémium állateledelek jelentősége

 

A prémium tápokat magas szaktudással rendelkező szakértői csapat fejleszti, állatorvosok, táplálkozási specialisták gondos munkájának eredményeként jelennek meg a piacon. Ezen termékek főbb jellegzetessége, hogy kizárólag ellenőrzött gazdaságból származó alapanyagokból, akotóelemekből készülnek. 

 

A kiváló minőség ismérve, hogy magas tápanyag-tartalommal bírnak, illetve az ásványi anyagok, nyomelemek aránya a legideálisabb a szükséglet fedezéséhez. 

 

A szuperprémium száraz kutyatápok tartalmaznak bárányt, lazacot vagy heringet, mint fehérjeforrást. Ugyanakkor egy hipoallergén termék kizárólag könnyen emészthető komponenseket tartalmaz, illetve olyanokat, amelyek nem váltanak ki allergiás panaszokat. A közönséges húsfélék ugyanis okozhatnak allergiát hosszabb távon, mint például a disznó vagy marhahús. 

 

Megfelelő táplálás az aktív, energikus mindennapokért 

 

Bármely életkorban van épp kedvencünk, a lehető legjobbat érdemli. Minden időszakban meg kell találni a számára nem túl megterhelő elfoglaltságokat, hogy korához képest is vidámságban telhessenek a napjai. A felelősségteljes gondoskodás az ideális táplálással kezdődik. 

 

(x)

Utoljára frissítve: 2023-03-14 11:58:26

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Színes Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Színes Bővebben
A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megoldása vagy a más módon egyszerűbbé tett változata. Ezeket azér...
2024-04-16 14:26:28, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal,...
Bővebben >>