Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Irén napja van.
Miért lényeges a száraz kutyatáp összetétele?
2023-03-14 11:56:54
Miért lényeges a száraz kutyatáp összetétele?

Miért lényeges a száraz kutyatáp összetétele?

Létfontosságú alkotóelemek optimális arányban 

 

A Grandopet.hu száraz kutyatáp szekciójában széles választékból szemezgethetünk. A prémium, szuperprémium száraztápok, speciális eledelek révén mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbbet. Junior, adult, senior termékek bőséges tárháza áll rendelkezésünkre. 

 

Az életkor szerinti besorolás rendkívül fontos, hiszen egy növésben lévő kölyök, illetve egy nagyobb termetű kutya csonterősítése alapvető, míg egy idősebb vagy épp lábadozó állatkának megnövekedhet a vitamin- és ásványianyag-igénye. Az eltérő szükségletre figyelemmel kell lennünk, ezért is lényeges átgondolni az alábbiakat. 

 

Milyen fajta, életkorú, testtömegű kutyáról van szó? Mennyire aktív, milyen a mozgásigénye? Hogyan telnek a napjai? Edzések és sport jellemzi a mindennapjait? Képzett munkakutya vagy benti kiskutya? 

 

Vannak-e rendellenességei, ételérzékenysége, bármilyen egészségügyi problémája? Utóbbi esetben is bőven akadnak lehetőségeink, hiszen folyamatosan szélesedik a termékpaletta a speciális kutyatápok terén. Érzékeny gyomrú, ételallergiás ebek számára fejlesztett eledelek, például csirkehúsmentes, gluténmentes, gabonamentes és hipoallergén termékek egyaránt elérhetők. 

 

Az összetevők kapcsán is célszerű informálódni, hiszen döntő a fehérjemennyiség, a rosttartalom, valamint a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek aránya. A helyesen megválasztott szárazeledel az alapja a kutyus jóllétének, méghozzá az egyéni adottságai és életmódja alapján kell gondoskodni a szükségletének fedezéséről. 

 

Prémium, szuperprémium állateledelek jelentősége

 

A prémium tápokat magas szaktudással rendelkező szakértői csapat fejleszti, állatorvosok, táplálkozási specialisták gondos munkájának eredményeként jelennek meg a piacon. Ezen termékek főbb jellegzetessége, hogy kizárólag ellenőrzött gazdaságból származó alapanyagokból, akotóelemekből készülnek. 

 

A kiváló minőség ismérve, hogy magas tápanyag-tartalommal bírnak, illetve az ásványi anyagok, nyomelemek aránya a legideálisabb a szükséglet fedezéséhez. 

 

A szuperprémium száraz kutyatápok tartalmaznak bárányt, lazacot vagy heringet, mint fehérjeforrást. Ugyanakkor egy hipoallergén termék kizárólag könnyen emészthető komponenseket tartalmaz, illetve olyanokat, amelyek nem váltanak ki allergiás panaszokat. A közönséges húsfélék ugyanis okozhatnak allergiát hosszabb távon, mint például a disznó vagy marhahús. 

 

Megfelelő táplálás az aktív, energikus mindennapokért 

 

Bármely életkorban van épp kedvencünk, a lehető legjobbat érdemli. Minden időszakban meg kell találni a számára nem túl megterhelő elfoglaltságokat, hogy korához képest is vidámságban telhessenek a napjai. A felelősségteljes gondoskodás az ideális táplálással kezdődik. 

 

(x)

Utoljára frissítve: 2023-03-14 11:58:26

További híreink
A tavasz biztos jele az óraátállítás
Beköszöntött a tavasz, ezzel együtt március 26-án, vasárnap hajnali 2 óráról 3 órára állnak át automatikusan a digitális órák, az analóg készülékeket pedig egy órával kel...
2023-03-25 03:03:10, Hírek, Színes Bővebben
Köszönet a segítségért, megmenekült a Harmadik Színház
A Pécsi Harmadik Színház megsegítésére meghirdetett Színházmentő akció sikerrel zárult.
2023-03-24 20:23:56, Hírek, Színes Bővebben
Box ring, a küzdelmek színtere
A box egy nagyon régi sportág, már az ókori olimpiákon is szerepelt és a mai napig igen népszerű.
2023-03-24 12:19:18, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hihetetlen gyorsan fejlődik napjainkban a technológia! Amerre csak nézünk, jönnek az újítások, az okosotthonok...
Bővebben >>