Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Miért van szükség az épületek hőszigetelésére?
2023-05-17 09:15:55
Miért van szükség az épületek hőszigetelésére?

Miért van szükség az épületek hőszigetelésére?

A hőszigetelésnek fontos szerepe van az épületek hosszú távú fenntarthatóságában és működőképességében. A hőszigetelés célja, hogy csökkentse a hőveszteséget az épületben, továbbá javítsa a beltéri levegő minőségét, ezáltal alapvető fontosságú a jó közérzet, az egészség és a teljesítőképesség szempontjából is. Mivel és hogyan érdemes szigetelni?

 

A hőszigetelés szükségessége

 

Lakó- és irodaépületek, intézmények esetében kellemes klímát kell biztosítani az ott lakók vagy dolgozók számára, így a fűtés/klimatizálás biztosítása mellett elengedhetetlen az épületek hőszigetelése. Biztosítsd otthonod komfortját, optimális hőmérsékletét az előírásoknak megfelelően és igényeid szerint, hosszú távra a Premep.hu hőszigetelő rendszerei segítségével!

 

Az épület hőszigetelése számtalan haszonnal jár. Az energiahatékonyság javítása, a környezet védelme, a beltéri komfort javítása, az egészségvédelem, a szerkezetek hosszú élettartama és az értéknövekedés mind fontos előnyök. A hőszigetelés nemcsak gazdaságos befektetés az épület tulajdonosai számára, hanem előnyös a társadalom számára is, hiszen jelentősen javítja az egész épített környezet minőségét.

 

Miért fontos a homlokzati hőszigetelés?

 

Az épületek hővesztesége jelentős, a fűtési energia akár 40%-át is jelentheti, amennyiben nincs meg a kellő hőszigetelés. Ez a szám pedig még nagyobb lehet, ha nincs meg az előírt falvastagság sem.

 

Az energiavesztés a fűtési költséget is jelentősen növeli, de nemcsak anyagi kár származhat belőle. Ha nincs megoldva a homlokzatok, a födémek és a nyílászárók hőszigetelése, akkor könnyen bepenészedhetnek a falak a hőhidak miatt. 

 

Egy jól megválasztott hőszigetelő rendszer képes arra, hogy jelentősen csökkentse az elhasznált energia mennyiségét, így hosszú távon nemcsak nagymértékű költségmegtakarítást jelent, hanem környezettudatosabb életet is.

 

A hőszigetelő rendszerek növelik az épületek hangszigetelő képességét, csökkentve ezáltal a külső zajok behatolását, ami szintén a komfortérzetet növeli. 

 

Hogyan hőszigeteljünk?

 

Az épületek energetikai korszerűsítése többrétű, egyik legfontosabb eleme a megfelelő hőszigetelés, amely a homlokzatok szigetelésével, a fűtési rendszer korszerűsítésével és a nyílászárók cseréjével érhető el. 

 

Bármelyik hőszigetelés típust is választjuk, kizárólag a valamennyi elemet - ragasztó, hőszigetelő lemez, üvegszövet, alapozó, vékonyvakolat, kiegészítők - tartalmazó komplett hőszigetelő rendszerek alkalmazása biztosítja a minősítésben szereplő értékeket és hosszú élettartamot, valamint csak ez esetben jár a garancia is. 

 

Az energiahatékonyság ma már az ingatlanok piacképességének és piaci értékének fontos tényezője, így a hőszigeteléssel is járó épületfelújításokkal növelhető az otthonok eladási ára.

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Színes Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Színes Bővebben
A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megoldása vagy a más módon egyszerűbbé tett változata. Ezeket azér...
2024-04-16 14:26:28, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>