Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Migránsszigetként definiálta a Szigetfesztivált Tarlós utódja
2019-05-30 11:39:59
Migránsszigetként definiálta a Szigetfesztivált Tarlós utódja

Migránsszigetként definiálta a Szigetfesztivált Tarlós utódja

A Párbeszéd országgyűlési képviselője meggyőződéssel állítja, hogy ennek érdekében különített el a kormány hatszáz millió forintot, holott ekkora összegű felkészülés egy a kajak-kenu sportközpont megépítése miatt szükségtelen - lenne.

 

Úgy véli, megpróbálják elaltatni a figyelmet, mivel valószínű egy nagyobb ingatlanfejlesztés a területen. Az ingatlan területhasználati jogát a Marina Operátor Szolgáltató Kft. kapta meg, amely - szavai szerint - erősen Rogán Antal kabinetminiszter köreihez köthető.

 

A Párbeszéd társelnöke közölte: ő harmadik kerületi képviselőként azon lesz, hogy ezt megakadályozza s ennek érdekében azonnal aláírásgyűjtésbe is kezdett. Minderre az óbudai önkormányzat érdemben nem reagált, Bús Balázs fideszes polgármester csak annyit mondott, hogy nem akarnak „migránsszigetet”.

 

A kormányzati kommunikáció szerda délután azonnal megválaszolta a képviselőnő erős fenntartásait és közölték: a helyszínre világszínvonalú, Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémiát terveznek építeni 600 milliós beruházással.

 

Sőt: „Szabó Tímea nyilvánvaló rágalmazó hazugságai miatt jogi lépéseket fogunk tenni” - írta az EMMI- Sportért Felelős Államtitkársága.

 

Erős a kétely, hogy egy világörökségi helyszínként számon tartott területet egy relatíve kis költségvetésű s bármely más partszakaszon megvalósítható sportlétesítmény kedvéért arányos-e mentesíteni a nemzetközi kulturális védelem alól. Pláne, ha az árvízvédelmére nagyjából ugyanannyit költenének, mint amennyiből magát a beruházást tervezik.

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>