Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Milák Kristóf olimpiai bajnok lett 200 pillangón
2021-07-28 20:26:45
Milák Kristóf olimpiai bajnok lett 200 pillangón

Milák Kristóf olimpiai bajnok lett 200 pillangón

A döntő másik magyar résztvevője, Kenderesi Tamás 4. lett, mindössze hét századdal maradt le a bronzéremről, amit az olasz Federico Burdisso szerzett meg. A női 200 méter vegyes döntőjében Hosszú Katinka hetedik lett. Németh Nándor és Kapás Boglárka is döntőbe jutott, előbbi 100 méter gyorson, utóbbi 200 méter pillangón.

 

A helyi idő szerint szerda reggeli úszóprogram legjobban várt döntője a férfi 200 méter pillangó volt, hiszen két magyar versenyzőnek is szurkolhattunk: a szám világcsúcstartó világbajnokának, Milák Kristófnak, valamint a riói olimpián bronzérmes Kenderesi Tamásnak. Milák már az előfutamban és a középdöntőben is erődemonstrációt tartott, kvalifikációs ideje több mint két másodperccel jobb volt, mint a másodikként döntőbe jutó Leonardo de Deusé – pedig ahogy fogalmazott, csak bemelegített.

 

A döntőnek a négyes rajtkőröl nekivágó Milák már ötvenen vezetett, 24,48-as részeredménnyel fordult, szorosan követte az olimpiai bajnok Chad le Clos a hármas pályán. Sőt, a dél-afrikai féltávnál a vezetést is átvette. A táv második felénél Milák robbantott, állva hagyta a mezőnyt, több mint két testhosszal lett olimpiai bajnok 1:51,25-ös olimpiai csúcs idővel.

 

Olimpiai csúcs ide vagy oda, az újdonsült bajnok Milák nem volt felhőtlenül boldog, legalábbis az arcán nem láthattunk széles mosolyt, ahogy kisétált az úszótérből – minden bizonnyal Kenderesi Tamás miatt.

 

A kettes pályán tempózó Kenderesi tisztességesen jött a mezőnnyel, a hatodik helyen haladt szinte végig, az utolsó 50-en azonban ő is begyújtotta a rakétákat, és végül a negyedik helyen (1:54,52) csapott célba, hét századdal lemaradva a bronzéremről. Az olasz Federico Burdisso (1:54,45) a benyúlásnál előzte meg.

 

A nap második magyar érdekeltségű döntője a női 200 méter vegyesé volt, a szám címvédője és világcsúcstartója, Hosszú Katinka az egyes pályán ugrott a medencébe. A magyar úszók biztatták a lelátóról, zúgott a „Mindent bele!”. A pillangó után nyolcadik helyen fordult Hosszú Katinka, az élen Ju Ji-ting haladt. Háton ugyanez a sorrend maradt, az élmezőny szorosan együtt tempózott.

 

(forrás: index)

Utoljára frissítve: 2021-07-28 20:25:07

További híreink
Jó páros-e a niacinamid és a C-vitamin?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugyanis ezen bőrápoló kombináció esetében nem kell kompromisszu...
2024-03-27 10:28:13, Hírek, Sport Bővebben
Nem mindig az igazi a legjobb!
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal, ne elégedjünk meg ócska utánzatokkal, azért bátran merjük á...
2024-03-21 16:36:52, Hírek, Sport Bővebben
Új dolgokat próbálna ki? Íme, pár tipp, hogy levetkőzze félelmeit!
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, valami különlegesebbre vágyik? Akkor itt az ideje, hogy új dolgo...
2024-03-21 16:12:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A leendő magyar űrhajóssal is találkozhatnak az érdeklődők a Csillagászati Héten Pécsen a Zsolnay Negyedben.
Bővebben >>