Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Milliárdos lett az Orbán irodáját felújító vállalkozó – azóta zsinórban nyer a budai várban
2020-06-23 17:31:38
Milliárdos lett az Orbán irodáját felújító vállalkozó – azóta zsinórban nyer a budai várban

Milliárdos lett az Orbán irodáját felújító vállalkozó – azóta zsinórban nyer a budai várban

A portál szerint a kolostort felújító Confector Mérnökiroda Kft. egymás után nyeri el a budai Vár renoválásával kapcsolatos új közbeszerzéseket is a Várkapitányság Zrt. tenderein. A Várkapitányság Zrt. pedig csak idén már három közbeszerzésen őket hozta ki győztesnek, pedig más cégek is próbálkoznak, de hiába.

 

A Holman Sándor többségi tulajdonában lévő, 1990-ben alakult, egyházi épületek renoválásában jártas Confectornak a 4,2 milliárd forintos árbevétel 364 millió forintos profitot eredményezett 2019-ben. Az eredménytartalékból pedig 1,5 milliárd forint osztalékot vettek ki, amiből 1,3 milliárd forint Holman Sándort illette.

 

A Confectort gyakran találják meg megbízók, amikor valamilyen különleges, igényes, a szokványostól eltérő feladatot kell megoldani, a megbízó pedig elég gyakran az Orbán-kormány. Csak becsülni lehet, hogy a 12 ezer négyzetméteres Karmelita-kolostor átépítése pontosan mennyibe került az adófizetőknek, de a munkálatokra 13,3 milliárd forint értékű szerződést kötöttek a Confector Kft.-vel.

 

A Várkapitányság Zrt. pedig csak idén már három közbeszerzésen őket hozta ki győztesnek, pedig más cégek is próbálkoznak, de hiába. Például a Budavári Palota déli nyaktagját nettó 4,6 milliárd forintért építhetik meg, de a Szent György térre is ők készítettek 14 darab növényládát 15 millió forintért.

További híreink
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Míg Orbánnak alig van pénze, az apja uradalma egyre csak hízik
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori birtokát.
2024-03-17 11:51:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>