Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Medárd napja van.
Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?
2023-04-01 11:03:36
 Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?

Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?

 

A következő cikkben most egy ilyen hasznos online felületet helyezünk előtérbe.

 

Mit is jelent pontosan a CMS rendszer fogalma?

 

Azt mondják, hogy profi weboldal/webáruház nélkül ma már nehéz boldogulni. Ez valóban így van. Lehet, hogy jók vagyunk abban, amit csinálunk, de honlap nélkül ez nem sokat ér, hiszen ez nemcsak a kapcsolattartás, de az értékesítés szempontjából is rendkívül fontos a megléte. Az Ideastyle webes szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy professzionális weboldalt vagy webáruházat tervezhess, viszont a kíváncsi érdeklődők számára összefoglaltuk, mit tudnak az ún. CMS rendszerek.

 

A CMS rendszer nem más, mint egy tartalomkezelő rendszer, amelyet a webfelület elkészítése után, bármilyen komolyabb szakmai ismeret nélkül is könnyen kezelhetünk. Pontosabban fogalmazva, nem kell ahhoz webfejlesztőnek lennünk, hogy fel tudjunk az oldalra tölteni bejegyzéseket, képeket, referenciákat vagy termékeket. 

 

A Joomla legfőbb előnyei

 

A Joomla a világ egyik legismertebb tartalomkezelő felülete, amelynek előnyeit sok-sok üzletember és magánszemély aknázza ki. A webfelület használatának legnagyobb pozitív hozadéka, hogy bármilyen weboldal készíthető a segítségével, tervezhetünk bemutatkozó oldalt, blogot és webáruházat is. Ha induláskor még nem szeretnénk webshopba fektetni, akkor arra is lehetőségünk van, hogy a weboldalt később webshoppá bővítsünk.

 

A velünk és a tevékenységünkkel összhangban lévő arculatról sem kell lemondanunk, mivel a Joomla a design területén szintén erős.

 

Keresőoptimalizálási és biztonsági funkciók

 

A Joomla eleget tesz a kor alapvető elvárásainak, vagyis támogatja a keresőoptimalizálást. Ezenkívül számos bővítmény közül választhatunk, amelyek nagymértékben befolyásolják a technikai beállításokat.

 

Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk a biztonsági funkciókat is. A WordPress elbújhat a Joomla mellett! De komolyan! Ez a felület egy rendkívül magas biztonsági szintet biztosító CMS, szóval elég valószínűtlen, hogy bárki fel tudná törni a weboldalunkat. Most már értjük, hogy miért fut jelenleg is 2,5 millió Joomla alapú web. Olyan neves cégek is használják, mint amilyen a Harvard University, az IKEA vagy a LINUX. Kell ennél több?

 

A megfelelő tartalomkezelő rendszereknek köszönhetően tehát létrehozható a legjobb és legprofibb weboldal, amelynek kezelését a későbbiekben laikusok is könnyen megoldják. 

További híreink
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, Színes Bővebben
A négylábú barátokról szólt a családi nap
Az örökbefogadást népszerűsítő, a felelős állattartást a középpontjába helyező Egy nap a négylábú barátokért elnevezéssel tartott családi napra várta a pécsi Morpheus Ala...
2023-06-05 16:28:29, Hírek, Színes Bővebben
Új lehetőségeket, változatos programok
Új lehetőségeket, változatos programokat kínál a Pécsi Egyetemi Borbirtok.
2023-06-02 22:42:35, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az épületek hőszigeteléséről beszélünk, nemcsak az energiahatékonyságról és a környezetvédelmi szempont...
Bővebben >>