Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ferenc napja van.
Minden, amit a subázásról tudni érdemes
2023-05-29 10:29:03
Minden, amit a subázásról tudni érdemes

Minden, amit a subázásról tudni érdemes

A Kreactivity Webáruházban kapható subázó szettek ráadásul már sokkal színesebbek és fantáziadúsabbak, mint az 50 évvel ezelőttiek. Anno ugyanis a pálmafát, az álló vagy guggoló néger kisfiút, a nőt vagy a csésze kávét ábrázoló mintákon túl nem nagyon lehetett másból válogatni.

 

Mit tartalmaz egy subázó szett?

 

A szettek tartalma változó, de a legtöbbjükben a többféle szélességben illetve többféle méretű lyukakkal készülő nyomott suba alap, és a felvágott fonal alapkellékként szolgál. De jócskán akadnak olyanok is, amelyekben subatű vagy horgolótű (mivel régen ezzel csinálták), a párna hátsó felének anyaga, illetve cipzár is megtalálható. 

 

Hogyan zajlik maga a subázás?

 

A tévhitekkel ellentétben ez a kézműves tevékenység nem igényel különösebb kézügyességet, de azért a türelmedet és a kitartásodat garantáltan próbára teszi majd. Ha tehát még csak most ismerkedsz a subázás rejtelmeivel, akkor mindenképpen azt javasoljuk, hogy valamilyen kisebb projekttel kezdj - mondjuk egy kispárnával vagy egy pici szőnyeggel. 

 

Első lépésként terítsd ki a szetthez mellékelt vásznat, és kezdd el a csomózást valamelyik sarkában! Ezt úgy tudod megvalósítani, hogy a fonal két végét a hüvelyk- és mutatóujjad közé rakod, majd az így keletkezett hurkot a tűre teszed, és átbújtatod a tűt a retesz alatti részig a vászon szála alá, amit vissza is húzol úgy, hogy a tű retesze a fonal tetején legyen.

 

Következő lépésként hajtsd rá a fonal összefogott végét a tű végére, és ezt húzd vissza, hogy annak a retesze záródjon a fonal felett! Miután ezzel megvagy, engedd el a fonal végét, és ezzel együtt húzd vissza a subatűt! Voilá, kész is a csomó. Abban az esetben pedig, ha azt szeretnéd, hogy ennek erős legyen a tartása, akkor érdemes még kézzel is meghúznod.

 

Hogy a csomózást melyik sarokban kezded, csak attól függ, hogy melyik esik jobban a kezedre. A lényeg, hogy először vízszintesen haladj, majd felfelé, és alapnak mindig ugyanazon oldalára csomózz!

 

Végső gondolatok

 

Lehet, hogy a csomózást kezdetben nehéznek találod majd, de hidd el, ahogy haladsz előre, a kialakuló kép látvány garantáltan arra fog majd inspirálni, hogy ne állj meg, hanem folytasd tovább. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a hobbi szabályosan függővé tesz.

 

Ha pedig végre tele lesz a suba alap, akkor már csak annyi dolgod maradt, hogy rávarrod a párnahuzat hátulját és a cipzárt. De ezt a műveletet egyébként rábízhatod akár egy varrónőre is.

További híreink
Az egyik legnagyobb MMA esemény támogatója Magyarországon a BITmarkets
A BITmarkets büszke partnere lett a Combat X-nek Magyarországon. A vegyes harcművészet jelentős eseménye az International MMA Federation keretein belül zajlott.
2023-10-03 09:58:37, Hírek, Színes Bővebben
Svájci Napok Pécsett
Svájci Napok néven október 4. és 8. között számos programnak ad otthont Pécs.
2023-10-03 02:21:56, Hírek, Színes Bővebben
Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
A Marketing Summit Konferencián adták át az idei év Városmarketing Gyémánt Díjait.
2023-10-02 02:24:28, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A 27. Európai Bordalfesztivállal és a Tanuló Város Fesztivállal kiegészülő Pécsi Napokat szeptember 20. és 24....
Bővebben >>