Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Bianka napja van.
Mindenki hülye, csak Szijjártó helikopter
2020-09-06 12:15:29
Mindenki hülye, csak Szijjártó helikopter

Mindenki hülye, csak Szijjártó helikopter

Szijjártó Péter ugyanis „július 14.-én helikopterrel repült le Őcsénybe, onnan átszállt az előre odaküldött (!) szolgálati Mercedesébe azzal hajtott Tolnára (kb 15 km) egy kormányzati támogatással dicsekedni. Onnan Szekszárdra ment a Mercivel (15 km), majd vissza Őcsény és huss”.

 

Mint a mellékelt linknél is látszik, a válasz ez volt: {a miniszter} „a Fastron Hungária Kft versenyképességet növelő pályázatának támogatási szerződését adta át. /…/. A miniszter ezután 11 Tolna megyei vállalat vezetőjével találkozott. Ezt a programot csak így lehetett megvalósítani, a szolgálati jármű küldésére (kimaradt névelő: „a”) Tolnára történt érkezését követő közúti közlekedés miatt (magyarul: „a helyi közlekedéséhez”) volt szükség”.

 

Az államtitkár levelének tanúsága szerint az említett Fastron Hungária Kft-nél pl. nincs egy árva fax, amelyre át lehetett volna küldeni a támogatási szerződést, majd vissza, az aláírt példányt.

 

A tizenegy meglátogatott tolnai vállalat közül sincs egynek sem egy olyan gépkocsija, amelyet – akár ellentételezés fejében – át tudtak volna adni a miniszternek, a helyi utazásaihoz.

 

És persze ugyanígy taxis szolgáltatás sem működik az országnak ezen a területén, hogy attól vehettek volna igénybe a helikopteresnél egészen biztosan alacsonyabb áron egy autót.  A miniszter valójában Magyarország középkori szintű településeire merészkedett be, ahol a legrosszabbakra kellett felkészülnie, érthető, hogy minden módon bebiztosította magát, a hozott eszközeivel.

 

Kérdezhetném, hogy ha ez így van, akkor vajon mit jelenthetnek ott a hivatkozott „versenyképességet növelő pályázatok” és azok „támogatási szerződései”, de ugyan miért kérdeznék ilyen hülyeségeket? Hiszen tudhatnám, hogy ott az érintetteknek sem ezzel kellett foglalkozniuk. Hanem annak kérdésével, ami nagy valószínűséggel ezen a látogatáson is felvetődött: „Ugye van itt valahol egy nyugodt hely, ahol meg tudnánk beszélni, hogy hát azért ugye, az ilyen, nem kevés pénzecskék mégsem szoktak csak úgy, minden viszonzás nélkül odapottyanni az ölekbe?”

 

Lássuk be: amíg az ilyen felvetődésekkel nem tudunk mit kezdeni, addig bizony a miniszterek a helikoptereikből fognak integetni az alattuk üresen futó szolgálati mercijeiknek, miközben mi az utolsó fillérjeinkből pótoljuk ki az arra méltó alapítványoknak a szükséges támogatásokat, az ilyen és ehhez hasonló miniszterek intézményei helyett.

 

Mi ma ettől vagyunk a "legvidámabbak", itt Kelet-Közép- Európában, a különbség annyi, hogy ehhez most nincsen "barakk".  

További híreink
Gulyás szerint értük tüntettek, nem ellenük
Nem hiszi, hogy az ország ötven legfontosabb ügyében benne van a Színház- és Filmművészeti Egyetem, de jó érzéssel nézik a történéseket, erről beszélt Gulyás Gergely az Ő...
2020-10-24 18:01:44, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Első körben jogellenesnek ítélték az SZFE dolgozóinak sztrájkja
A sztrájkbizottság vezetői az elsőfokú ítélet szerint jogellenesen hajszolták sztrájkba a dolgozókat.
2020-10-23 13:33:37, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri- és sportrendezvényeken Magyarországon
Október 23-tól kötelező lesz a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken Magyarországon.
2020-10-23 13:33:34, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A koronavírus-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt elmarad az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásá...
Bővebben >>