Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Mire jók a földfúró gépek?
2023-05-30 18:56:54
Mire jók a földfúró gépek?

Mire jók a földfúró gépek?

Az asztalosok, az erdészek vagy az ácsok is hasznát látják egy ilyen eszköznek, amellyel egyszerűen és könnyen tudjuk kifúrni a kívánt lyukakat. Lássuk, mi mindent érdemes tudni erről a hasznos szerkezetről!

 

A földfúrás mesterei

 

Az Elefántszerszám.hu Webáruház földfúró gépeinek kínálatában márkás eszközöket találunk, a Dedra, a Zipper és a YATO márkanevekkel fémjelezve. Ez rendkívül fontos szempont a választásnál, hogy megbízható gyártó termékei közül válasszunk, hiszen így lehetünk biztosak abban, hogy megbízhatóan, az igénybevételnek is megfelelve dolgozhatunk velük. 

 

Gondoljunk csak bele, hogy mennyi értelme lenne máskülönben egy olyan eszköznek, amelynek a lényege az, hogy alapvetően nem állandó jelleggel van rá szükségünk, azonban amikor kellenek, akkor bizony helyt kell állniuk! Éppen ezért a strapabírás alapvető elvárás kell, hogy legyen velük szemben.

 

Mi mindenre jó egy földfúró?

 

Természetesen el kell tudnunk dönteni azt is, mielőtt rohannánk beszerezni egy új szerszámgépet, hogy biztosan szükségünk van-e rá. A földfúró gépet hasznosnak fogjuk találni abban az esetben is, ha nem szakemberként szeretnénk alkalmazni. 

 

Amikor kerítést szeretnénk építeni vagy több ültetési feladatunk is van, ami egyébként rengeteg időt és energiát igénylő földmunkákkal járna, akkor valóságos áldásnak fogjuk érezni a földfúró gépet. 

 

Alapvetően kisebb átmérővel rendelkező, ugyanakkor mélyebb lyukak fúrására alkalmas ez a szerkezet. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kívánt mélységet úgy érhetjük el, hogy jóval kevesebb földmennyiséggel kell foglalkoznunk hozzá, ami még tovább egyszerűsíti a dolgunkat. 

 

Gondoljunk csak bele, hogyha kézzel, ásóval szeretnénk eljutni egy bizonyos mélységig, az mennyivel több talaj mozgatásával járna, mint egy fúróval! Ráadásul a legtöbb fúróhoz többféle fúrószár közül tudjuk kiválasztani az aktuálisan éppen megfelelő paraméterekkel rendelkező darabot, s természetesen lehetőség van arra is, hogy később újakat szerezzünk be ezekből.

 

Kézi fúrók kontra fúrógépek

 

A piacon nemcsak gépi, hanem kézi megoldások is léteznek a lyukak kifúrására. Vajon milyen szempontok alapján érdemes ezek közül hol az egyiket, hol a másikat választani? Az egyértelmű válaszokon túl, mint amilyen az, hogy milyen összeget vagyunk hajlandók áldozni a szerkezetre, milyen gyorsan szeretnénk dolgozni, s egyáltalán mennyi időnk van pepcselni ezzel a feladattal, más szempontok is szerepet játszanak a kérdésben.

 

Hiszen ha nagyobb a mélység, mondjuk 1-2 méterig le szeretnénk hatolni a talajba, akkor kizárólag a gépi meghajtású földfúróval fogunk boldogulni. Mérlegeljük mindig alaposan a szempontokat, hogy a megfelelő eszközbe ruházhassunk be!

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Ka...
Bővebben >>