Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Vazul napja van.
Mire számíthatunk, ha könyvelőként szeretnénk elhelyezkedni?
2023-08-24 09:35:07
Mire számíthatunk, ha könyvelőként szeretnénk elhelyezkedni?

Mire számíthatunk, ha könyvelőként szeretnénk elhelyezkedni?

A könyvelő viszont egy olyan hivatás, amelyet elköteleződés és alázat nélkül nem igazán lehet űzni. Ha viszont képesek vagyunk hajlandóságot mutatni a tanulásra, és tapasztalatot gyűjteni, akkor számtalan lehetőség kínálkozik majd számunkra ezen a pályán, amit Veszprém könyvelő állás ajánlatai is tökéletesen példáznak.

 

Mindenekelőtt szükség van az alapok megszerzésére

 

Bár már egy gazdasági szakközépiskola elvégzése után is betölthetünk egy könyvelői állást, de ahhoz, hogy felelősségteljesebb feladatokat is ránk bízzanak, egy OKJ-s mérlegképes könyvelői képzést is el kell majd végezni. 

 

Ez ugyanis megadja mindzokat az adózási és számviteli ismereteket, amelyek birtokában már mi is képesek leszünk például egy adóbevallás beadására.

 

Ha sikerül elhelyezkedni, sokrétű, de ismétlődő feladatokkal kell számolni

 

A könyvelő feladatai igazán komplexek, le kell könyvelnie a szállító- és vevőszámlákat, bankkivonatokat, valamint az elszámolásokat, neki kell egyeztetnie a folyószámlákat, illetve a kisebb cégeknél ő végzi a bérszámfejtő tevékenységét is. Ezek a tevékenységek viszont általában folyamatosan ismétlődnek, így kiemelt jelentőséggel bír a monotonitás tűrés. 

 

De az analitikus gondolkodás, a rendszerszemlélet és precizitás is fontos, hiszen ezek a jellemvonások garantálják azt, hogy minden munkafolyamat hibátlanul és időben elkészül majd. Továbbá szükséges még türelem és kitartás is, hogy alázattal végigjárjuk a ranglétrát, és elnyerjünk egy vezetői beosztásban lévő pozíciót.

 

A lehetőségek tárháza

 

Amennyiben a fentebb említett jellemvonások megvannak bennünk, akkor mind a multinacionális cégek, mind a könyvelőirodák tárt karokkal várnak majd minket. Az utóbbi főleg akkor fog számunkra ideális munkahelyként funkcionálni, ha szeretjük a pörgést, továbbá képesek vagyunk gyorsan átlátni egy cég teljes könyvelését.

 

Abban az esetben viszont, ha a cégen belüli összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, akkor tanácsos inkább a nagyobb vállalatoknál elhelyezkednünk.

 

Milyen fizetésre számíthatunk?

 

Attól függően, hogy hol tudunk elhelyezkedni, rendelkezünk-e mérlegképes könyvelői végzettséggel, és beszélünk-e valamilyen idegen nyelvet, pályakezdő könyvelőként általában bruttó 240-280 ezer forintot rakhatunk zsebre havonta. Ami lehet, hogy elsőre nem tűnik túl soknak, de a fizetésünk a gyakorlati évek számával egyenes arányban fog nőni majd.

 

Ha a fentebb említett dolgok felkeltették az érdeklődésünket, akkor keressük fel mihamarabb a fentebb is említett weboldalt, és a személyre szabott beállításaink alapján nézzünk szét a legfrissebb hirdetések között!
Utoljára frissítve: 2023-08-28 14:39:35

További híreink
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
2024-06-13 21:24:03, Hírek, Színes Bővebben
Hogyan tehetsz a környezetvédelemért akkor is, ha műanyag evőeszközt használsz?
A vendéglátóipar egyes szegmenseiben nem lehetséges fém evőeszközök használata, ilyenkor mindenképpen a műanyag változat mellett kell dönteni. Azonban ma már nem kell azo...
2024-06-13 15:58:04, Hírek, Színes Bővebben
A pontosabb diagnózist segítik
Két nagy értékű diagnosztikai eszköz segíti a Pécsi Tulajdonegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikáján a még pontosabb diagnózisok felállítását.
2024-06-13 02:51:16, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orgonák éjszakáját, május 18-án a világ több, mint 30 országában négy kontinensen rendezik meg, amelyen kö...
Bővebben >>