Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ferenc napja van.
Mire számíthatunk, ha könyvelőként szeretnénk elhelyezkedni?
2023-08-24 09:35:07
Mire számíthatunk, ha könyvelőként szeretnénk elhelyezkedni?

Mire számíthatunk, ha könyvelőként szeretnénk elhelyezkedni?

A könyvelő viszont egy olyan hivatás, amelyet elköteleződés és alázat nélkül nem igazán lehet űzni. Ha viszont képesek vagyunk hajlandóságot mutatni a tanulásra, és tapasztalatot gyűjteni, akkor számtalan lehetőség kínálkozik majd számunkra ezen a pályán, amit Veszprém könyvelő állás ajánlatai is tökéletesen példáznak.

 

Mindenekelőtt szükség van az alapok megszerzésére

 

Bár már egy gazdasági szakközépiskola elvégzése után is betölthetünk egy könyvelői állást, de ahhoz, hogy felelősségteljesebb feladatokat is ránk bízzanak, egy OKJ-s mérlegképes könyvelői képzést is el kell majd végezni. 

 

Ez ugyanis megadja mindzokat az adózási és számviteli ismereteket, amelyek birtokában már mi is képesek leszünk például egy adóbevallás beadására.

 

Ha sikerül elhelyezkedni, sokrétű, de ismétlődő feladatokkal kell számolni

 

A könyvelő feladatai igazán komplexek, le kell könyvelnie a szállító- és vevőszámlákat, bankkivonatokat, valamint az elszámolásokat, neki kell egyeztetnie a folyószámlákat, illetve a kisebb cégeknél ő végzi a bérszámfejtő tevékenységét is. Ezek a tevékenységek viszont általában folyamatosan ismétlődnek, így kiemelt jelentőséggel bír a monotonitás tűrés. 

 

De az analitikus gondolkodás, a rendszerszemlélet és precizitás is fontos, hiszen ezek a jellemvonások garantálják azt, hogy minden munkafolyamat hibátlanul és időben elkészül majd. Továbbá szükséges még türelem és kitartás is, hogy alázattal végigjárjuk a ranglétrát, és elnyerjünk egy vezetői beosztásban lévő pozíciót.

 

A lehetőségek tárháza

 

Amennyiben a fentebb említett jellemvonások megvannak bennünk, akkor mind a multinacionális cégek, mind a könyvelőirodák tárt karokkal várnak majd minket. Az utóbbi főleg akkor fog számunkra ideális munkahelyként funkcionálni, ha szeretjük a pörgést, továbbá képesek vagyunk gyorsan átlátni egy cég teljes könyvelését.

 

Abban az esetben viszont, ha a cégen belüli összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, akkor tanácsos inkább a nagyobb vállalatoknál elhelyezkednünk.

 

Milyen fizetésre számíthatunk?

 

Attól függően, hogy hol tudunk elhelyezkedni, rendelkezünk-e mérlegképes könyvelői végzettséggel, és beszélünk-e valamilyen idegen nyelvet, pályakezdő könyvelőként általában bruttó 240-280 ezer forintot rakhatunk zsebre havonta. Ami lehet, hogy elsőre nem tűnik túl soknak, de a fizetésünk a gyakorlati évek számával egyenes arányban fog nőni majd.

 

Ha a fentebb említett dolgok felkeltették az érdeklődésünket, akkor keressük fel mihamarabb a fentebb is említett weboldalt, és a személyre szabott beállításaink alapján nézzünk szét a legfrissebb hirdetések között!
Utoljára frissítve: 2023-08-28 14:39:35

További híreink
Az egyik legnagyobb MMA esemény támogatója Magyarországon a BITmarkets
A BITmarkets büszke partnere lett a Combat X-nek Magyarországon. A vegyes harcművészet jelentős eseménye az International MMA Federation keretein belül zajlott.
2023-10-03 09:58:37, Hírek, Színes Bővebben
Svájci Napok Pécsett
Svájci Napok néven október 4. és 8. között számos programnak ad otthont Pécs.
2023-10-03 02:21:56, Hírek, Színes Bővebben
Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
A Marketing Summit Konferencián adták át az idei év Városmarketing Gyémánt Díjait.
2023-10-02 02:24:28, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Noha a sportfogadás elsőre igencsak könnyűnek tűnik, de a látszat csal. Ez ugyanis egy elképesztően összetett ...
Bővebben >>