Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Miskolci kilakoltatás: gyereket és mozgáskorlátozottat tettek utcára
2014-08-05 14:13:18
Miskolci kilakoltatás: gyereket és mozgáskorlátozottat tettek utcára

Miskolci kilakoltatás: gyereket és mozgáskorlátozottat tettek utcára

A Roma Sajtóközpont beszámolója szerint megkezdődött a miskolci számozott utcákban a kilakoltatás. 

 

Egy mozgáskorlátozott nénit és kisgyermekes családot tettek utcára ma a miskolci számozott utcákban. A városvezetés ezt a városrészt akarja felszámolni, hogy helyet csináljon a közeli stadion parkolójának - számolt be kedden a Sajtóközpont. 

 

A tájékoztatás szerint az egyik kilakoltatott éppen a tanfolyamon volt, amikor a szomszédok értesítették, hogy a városi ingatlankezelő emberei ürítik a lakást. Az asszony egy nyolc hónapos gyereket nevel egyedül, és egyébként semmilyen értesítést nem kapott előzőleg az intézkedésről. Ráadásul nincsen tartozása sem, korábbi elmaradását már egy éve kifizette. 

 

A Roma Sajtóközpont ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy egy olyan papírt mutattak az ingatlankezelő emberei, amin állítólag Szamkóné aláírása szerepel, hogy tudomásul veszi a kilakoltatást. Az asszony állítja, semmit nem írt alá. 

 

A Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság az egyik kilakoltatott család otthona előtt, a 6. utca 15/2 előtt tart ma délután 13 órakor sajtótájékoztatót – közölte az RSK-val Váradi Gábor, a bizottság tagja és a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke.





További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>