Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Paulina napja van.
Mit érdemes tudni a gondozásmentes kerítéselemekről? A leggyakoribb tények és tévhitek nyomában
2024-05-07 17:03:01
Mit érdemes tudni a gondozásmentes kerítéselemekről? A leggyakoribb tények és tévhitek nyomában

Mit érdemes tudni a gondozásmentes kerítéselemekről? A leggyakoribb tények és tévhitek nyomában

Ez utóbbiból ugyanis szintén rengeteg kering a világhálón, de cikkünk segítségével most megerősítjük a tényeket, és cáfoljuk a tévhiteket. 

 

“Egy fémkerítés sosem fog hasonlítani a fára”

 

Aki ilyet mond, az biztosan nem találkozott még Nívó fém kerítéselemekkel. Ezek a lécek ugyanis nemcsak formájukban idézik a fadeszkákat, hanem famintás festékréteggel is vannak bevonva, így a kész kerítés meglepően élethűen utánozza a fából készült változatot. Elsőre sokszor fel sem tűnik a “turpisság”, csak akkor jövünk rá, ha megérintjük az elemeket.

 

Persze vannak olyan termékek, amelyekre igaz a fenti állítás, például egy trapézlemezt hiába festenek megfelelő mintázatúra, akkor is látszani fog, hogy nem igazi fából van. 

 

“A gondozásmentesség csak marketingszöveg, ilyen valójában nem létezik”

 

Ez megint egy olyan kijelentés, aminek annyi valóságalapja lehet, hogy a silány minőségű termékek nem tudják betartani azt, amit a gyártójuk ígér, és előfordulhat, hogy végül csalódást okoznak, mert a kerítéselemek rozsdásak lesznek, kifakulnak, hamar tönkremennek.

 

A jó minőségű termékeknél azonban ilyesmi nem fordulhat, elő, hiszen ezeket tényleg maximális gondossággal készítik, első osztályú alapanyagokból, modern gyártási technológiákkal. A már említett Nívó léceire például tökéletesen igaz, hogy nem igényelnek karbantartást, hisz nem rozsdásodnak, fakulnak, vagy deformálódnak.

 

“A gondozásmentes kerítés indokolatlanul drága”

 

Tudjuk, az ár sokaknál döntő szempont manapság, hisz kevesen vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy végtelen költségkeretből gazdálkodhatnak. Az is tény, hogy ezek a kerítésrendszerek nem tartoznak a legolcsóbb megoldások közé. Ám érdemes azt is megnézni, hogy mit kapunk a pénzünkért cserébe.

 

A gondozásmentes elemek ugyanis sokkal esztétikusabbak, mint egy drótháló, jobban hasonlítanak a fára, mint a trapézlemez, és sokkal időtállóbbak, mint az igazi fából készült lécek. Ha kiszámoljuk, hogy mondjuk 15 év alatt mennyit költenénk a karbantartásokra, akkor már sokkal árnyaltabb a kép.

 

“A fémkerítés környezetbarát”

 

Habár a fa évezredeken keresztül az egyik legalapvetőbb építőanyag volt, ma már ideje másképp tekinteni rá. Biztos, hogy szükség van az élő fák kivágására, mikor léteznek már modernebb alapanyagok is? 

 

Érdemes egy kicsit a környezetvédelem szempontjából is megközelíteni a kérdést, és belátni, hogy sok területen – tipikusan ilyen a kerítésépítés is – ma már nem a faanyag az egyetlen szóba jövő lehetőség. Hagyjuk inkább élni a fákat, hadd tisztítsák a levegőt, és válasszunk más, környezetkímélőbb anyagokat, ahol csak lehetséges.

További híreink
Múzeumba járni kétféleképp lehet
A Múzeumok Éjszakáján megelevenedik az ókori Pécs.
2024-06-22 02:36:42, Hírek, Színes Bővebben
Magyarországon először
Egyedülálló kiállítás nyílik Jacques Villeglé alkotásaiból, A város falain címmel az m21 Galériában Pécsen.
2024-06-21 01:45:19, Hírek, Színes Bővebben
Címketípusok: hova és milyet válasszunk?
Címke készítésére már minden területen szükség van, legyen az élelmiszeripar, kereskedelem, kozmetika, logisztika vagy éppen vegyipar. Nem mindegy azonban, hogy hol és mi...
2024-06-20 12:50:09, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Tíz éve áll üresen a battonyai gyermekfalu, ahol korábban árva és elhagyott gyerekek éltek nevelőszülőkkel. A ...
Bővebben >>