Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Bernát, Felícia napja van.
Mit mutat a pénzügyek jövője a kereskedők számára?
2024-04-09 17:47:05
Mit mutat a pénzügyek jövője a kereskedők számára?

Mit mutat a pénzügyek jövője a kereskedők számára?

Izgalmas jövő áll előttünk

 

Ami egyszerre nyithat meg új lehetőségeket, de akár ijesztő is lehet azok számára, akik nem szeretik az ismeretlent és a gyorsan változó körülményeket. A kereskedőknek ez egy olyan terület, ami állandó stresszforrás is lehet, hisz folyamatosan figyelemmel kell kísérni az új technológiák megjelenését, valamint azok hatását a jelenlegi piaci, gazdasági helyzetre mind lokálisan, mind globálisan. A BizPay által nyújtott Worldline szolgáltatások ebben segítenek eligazodni, valamint megtalálni azt a pénzügyi megoldást, ami a legjobban illeszkedik a vállalkozás igényeihez.

 

A pénzügy világában jelenleg is sok új technológia van jelen, amelyek már egyre jobban terjednek. Ez a kívülállók számára nagyon izgalmas lehet, de a kereskedőknek sokszor fejfájást is okozhat. Ott van például a blokklánc és a kriptovaluta, ami az e-kereskedelem lehetőségeit is szélesebbre tárja, de új kérdéseket is felvet. Hogyan lehet bekapcsolódni az újdonságokba? Mi az előnye ebben a kereskedőnek? Milyen veszélyeket rejt magában egy-egy új technológia?

 

A kriptovaluta pár évvel ezelőtt még igazi újdonságnak számított és senki nem tudta, hogy a gyakorlatban mit is lehet tőle várni. Még mindig nem egy széles körben elfogadott fizetési mód, de egyre több vállalkozás fogad már el kriptovalutát is a tranzakciók során. Az online startupokra és nemzetközi ügyfelekkel foglalkozó vállalatokra ez már nagymértékben igaz.

 

Az új technológiák megváltoztatják a bankok szerepét?

 

A blokklánc lényegében a kriptovaluta mögötti technológiát jelenti, aminek számos más felhasználási területe is van. Például biztonságosan és átláthatóan lehet rögzíteni az egyes tranzakciókat. Forradalmasíthatja azt, ahogy a tranzakciókat kezeljük, valamint a pénzügyi szolgáltatásokat és szektort is.

 

A bankok szerepe is megváltozhat, mivel a peer-to-peer fizetések lehetővé teszik a magánszemélyek számára, hogy úgy utaljanak pénzt, hogy az nem bankon vagy más harmadik intézményen keresztül történik. A bankok nem fognak eltűnni, de egyértelműen alkalmazkodniuk kell az új helyzethez.

 

A blokkláncon túl

 

Természetesen a kriptovaluta és a mögötte álló blokklánc “csak” két olyan technológia, ami a közeljövőben nagy hatással lehet a pénzügyi szektorra, a gazdaságra és a kereskedőkre. Az új technológiák mindig új lehetőségeket is hoznak magukkal, de ez nem jelenti azt, hogy hosszú távon mindegyik életképes lesz. Már a blokklánc is hatalmas változáson esett át az elmúlt években, ahogy egyre népszerűbb lett.

További híreink
Eladták Kádár János egykori sofőrjének palotáját
Több mint két évtizedes kísérletezés után sikerült új tulajdonost találni a Bócsi-kastélyra, amelyet a Kádár János sofőrjéből lett milliárdos, Bócsi András építtetett.
2024-05-12 10:08:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Udvaros Dorottyát 22 év után kirúgták a Nemzeti Színházból
Udvaros Dorottya, a Nemzet Színésze, 22 év után elhagyja a Nemzeti Színházat, miután Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését.
2024-05-04 09:41:26, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Szóval itt van ez a Magyar Péter
Láttam, de mivel utálom a tömeget, túl közel nem merészkedtem hozzá. Most, hogy meghallgattam a Puzsérral lefolytatott "hard talk" műsorát, veszem a bátorságot először ös...
2024-05-04 09:41:25, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság egyre többen vállalkoznak arra, hogy saját maguk festik ki az otthonukat, ami teljesen érthető, hisze...
Bővebben >>