Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Miután a sorsukról döntött, elmenekült a polgármester a kilakoltatásra ítélt lakók elől
2018-02-23 11:00:37
Miután a sorsukról döntött, elmenekült a polgármester a kilakoltatásra ítélt lakók elől

Miután a sorsukról döntött, elmenekült a polgármester a kilakoltatásra ítélt lakók elől

A Bihari utca 8/C. alatti önkormányzati tulajdonú épület lakóinak egy jelentős részét elhelyezés nélküli kilakoltatás fenyegeti. A kőbányai önkormányzat ugyanis az épület elbontása mellett döntött, noha azt néhány évvel ezelőtt – jórészt Kovács Róbert alpolgármesterségének az idején – több mint 700 millió forint közpénzből újították fel.

 

Az AVM kezdeményezésére januárban a képviselő-testület annyit vállalt, hogy az önkormányzat május 31-ig készít egy olyan tervet a Bihari utcai épület helyzetének a rendezéséről, amely a bontás mellett megvizsgálja az épület helyrehozásának, valamint az abban található több mint 70 önkormányzati bérlakás megőrzésének a lehetőségét is.

 

A február 22-ei képviselő-testületi ülésre az AVM kérésére Tóth Balázs (LMP) helyi képviselő ismét előterjesztést nyújtott be.

 

A kormánypárti alpolgármester azonban levetette a napirendről a Bihari utcai lakók hajléktalanná válásának megelőzéséről szóló előterjesztést (hasonlóan a Hős utcai lakók ügyéről szóló előterjesztéshez).

 

Ezt követően nem hagyták, hogy az aktivisták és az érintett lakók elmondhassák a tervezett hozzászólásukat, és megvonták tőlük a szót. Az AVM aktivistái ekkor skandálni kezdtek, a polgármester pedig felfüggesztette a testületi ülést, majd az önkormányzat többi vezetőjével és a kormánypárti képviselőkkel együtt elhagyta a termet.

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság nincs olyan ember, akit ne érintene a stressz valamilyen szinten, abban viszont nagy különbségek mu...
Bővebben >>