Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Most miért baj az, hogy felszentelték Orbán Viktor miniszterelnöki hivatalát...?
2019-01-08 12:27:39
Most miért baj az, hogy felszentelték Orbán Viktor miniszterelnöki hivatalát...?

Most miért baj az, hogy felszentelték Orbán Viktor miniszterelnöki hivatalát...?

Tehát a katolikus liturgia szerint felszentelték a miniszterelnöki hivatalt.

 

Csakhogy Orbán Viktor nem a magyarországi katolikus népesség miniszterelnöke, hanem miniszterelnöke a reformátusoknak is, a zsidóknak is, a buddhistáknak is, a Krisna-tudatúaknak is stb., stb., továbbá miniszterelnöke az ateistáknak, az agnosztikusoknak, a deistáknak, a szkeptikusoknak, a „maguk módján vallásosoknak”, meg mindenkinek, aki az ország állampolgára. Akkor hát kérdem: az irodájában, jól látható helyen ott lesz a menóra is? Meg a nyolcküllős dharmacsakra? Meg egy Krisna-szobor? Meg a falon Isten nevének jellegzetes muszlim kalligráfiája? Meg a Kálvin-csillag? Meg a Luther-rózsa? Meg az unitáriusok három dombon álló galambja, körülötte a farkába harapó kígyóval? Meg a kopt kereszt? És a Miniszterelnöki Hivatal csodás könyvtárában, ugyancsak jól látható helyeken, szép bőrkötésben ott sorakoznak majd az ateizmus és az agnoszticizmus klasszikusainak munkái?

 

A héber Biblia beszámolóiból tudjuk, hogy a zsidók felszentelték a szent sátrat (2Móz 40,1-11), felszentelték Salamon templomát (1Kir 8,22-61) és felszentelték a második templomot (Ezdrás 6,16). A felszentelés minden esetben a vonatkozó épület, kultuszi tárgy, avagy az istentiszteleti szolgálatot végrehajtó személy profán környezetből való kivonása, elkülönítése, s Istennek való átadása, Isten szolgálatába történő állítása. Orbán a Miniszterelnöki Hivatalt, s saját miniszterelnöki státuszát ne akarja Isten szolgálatába állítani, egyrészt azért, mert erre vannak a papok, a lelkészek, a rabbik stb., másrészt saját, nagyon is e világi, profán bűneit és disznóságait ne próbálja Isten nyakába varrni.

 

A felszentelés célja egyébként a gonosz, a rossz, a bűn távol tartása a szakrális rendeltetésű területtől, épülettől. Ezek szerint Orbán, komoly önfegyelemről tanúságot téve, önmagát tartja majd távol saját felszentelt hivatalától? Ez dicséretes dolog, de akkor minek volt ez a sok és drága hűhó?

 

Végezetül jelzem, hogy a miniszterelnöki hivatal nem Orbán tulajdona, hanem a magyar népé, egyúttal hivatala a mindenkori miniszterelnöknek. Vagyis Orbán saját házát, felcsúti nyaralóját, összes lakását, ingatlanjait, beleértve Orbán Mészáros Viktor Lőrinc házait és lakásait, kastélyait és parkjait mind-mind felszenteltetheti, de vajon milyen alapon szentelteti fel azt a hivatalt, ahová – remélhetőleg minél hamarabb – egy másik miniszterelnök költözik majd be?

 

Emlékezzünk csak! Miután a pogányok bevonultak a szent helyre, s megszentségtelenítették a zsidók templomát, a zsidók, legyőzvén a pogányokat, újra szentelték a templomukat. Lehet, hogy ugyanez vár az Orbán utáni miniszterelnökre: miután Orbán puszta jelenlétével megszentségtelenítette a Miniszterelnöki Hivatalt, s a miniszterelnöki hivatást, a következő miniszterelnöknek újra kell majd szentelnie az egészet.

 

De legalábbis jó alaposan kiszellőztetni az egész kócerájt.

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>