Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Moszkva helyett Kijev sétányt akar a Momentum
2022-11-14 12:42:10
Moszkva helyett Kijev sétányt akar a Momentum

Moszkva helyett Kijev sétányt akar a Momentum

 Nyílt levélben arra kérik a kerület polgármesterét, hogy véglegesen nevezze át sétányt.

 

"Moszkva, a putyini elnyomó diktatúra idegközpontja, az elmúlt nyolc hónapban az imperialista háború, a terror és a népirtás szinonimájává vált. Moszkva méltatlanná vált arra, hogy a XIII. kerület, valamint Budapest egyik legszebb és legkellemesebb sétányának legyen a névadója. Emiatt a Momentum Mozgalom XIII. kerületi alapszervezete arra kéri Tóth József Polgármester Urat és a XIII. kerület képviselő-testületét, hogy kezdeményezze Budapest Főváros Közgyűlésénél a Moszkva sétány átnevezését Kijev sétányra" - írja levelében a Momentum 13. kerületi alapszervezete és hozzáteszik, hogy ezzel a gesztussal szerintük a kerület és a főváros hitet tehet Ukrajna szuverenitása mellett.

 

A Momentum csak azzal nem számol, hogy a napi politika viszonylag hamar változhat, és Moszkvát a gonosz birodalmának kikiáltani éppen olyan, mint a jelenlegi magyar kormány Brüszellezése.

 

A budai Moszkva teret például hiába nevezték át, azt ma is a legtöbb ember nem Széll Kálmánnak, hanem Moszkva térnek hívja.

 

Kertész Z István

További híreink
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Míg Orbánnak alig van pénze, az apja uradalma egyre csak hízik
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori birtokát.
2024-03-17 11:51:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az ünnepi hangulatnak a szívünkben is jelen kell lennie, de sokat segíthetünk, ha az alkalomhoz illő dekoráció...
Bővebben >>