Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Műbalhé a HVG szerkesztősége előtt
2015-03-19 19:20:57
Műbalhé a HVG szerkesztősége előtt

Műbalhé a HVG szerkesztősége előtt

 
A szerkesztőség elé szervezett tiltakozó–akciót Tóta W. Árpád Árpád egyik, a március 15-én indult M1 első adását bíráló cikke váltotta ki. Ezt korábban Szabó László Zsolt MTVA-elnök titulálta rasszista hangvételűnek, és helyezett miatta jogi lépéseket kilátásba. Nos, az írás tényleg nem volt túl hízelgő, de csupán a hírtévé munkatársainak szakmai teljesítményét ostorozta. A rengeteg bakin, az értelmetlen mondatok áradatán, majd a vasárnap délutánra teljesen összeomló rendszeren egyébként az egész ország derült.
 
Tóta W. egy tudósításból idézett részleteket. Orsós Róbertnek, az M1 munkatársának ugyanis szemlátomást már az is gondot okozott, hogy bejelentkezzék a Deák Ferenc térről, és elmondjon néhány összefüggő mondatot a villamosközlekedésről. "A Deák tér Ferenc villamosmegállójában vagyunk... Én mint száguldó riporter azt tudom mondani, hogy többen vannak az utakon gyalogosan, mint autóval. (...) Átcsoportosították a villamost a Batthyány térre, ez a vonal, ezt a vonalat, negyven... ümm, hetes, tizenkettedik kerületből el... elindul egy motoros felvonulás a tizenkettedik kerületből, ez is várhatóan lassítja a forgalmat. Egyelőre a helyszínről ennyi!"
 
„Orsós Róbert nagy jövő előtt áll, már persze amíg ez a köztévé áll, mert utána sajnos a közmunka marad csak. Addig valaki intézzen neki gyorsan egy trafikot!" - kommentálta szelíd iróniával Tóta az ifjú kolléga bakizásait.
 
Hogy milyen gondolatmenet alapján jutott Szabó László Zsolt ebből arra a következtetésre, hogy a HVG munkatársai etnikai hovatartozása miatt küldenék közmunkára Orsós Róbertet, örök rejtély marad. Aztán jött a következő meglepetés: a rendőrség értesítette őket, hogy egy magánszemély tüntetést szervezett a szerkesztőség elé az ügy kapcsán ma délelőttre.  Az Origo rövidesen kiderítette, hogy a magánszemély nem más, mint Benga-Oláh Tibor, a Józsefvárosi Roma Önkormányzat elnöke, Lungo Drom-os képviselő, a csoport pedig a Józsefvárosi Cigányzenekar tagjaiból áll.
 
A jelenlévők elmondták: Oláh Tibor tegnapi próbájukon kereste meg őket és hívta fel figyelmüket a HVG cikkére. Oláh úgy nyilatkozott az újságíróknak, hogy szerinte „Tóta W. kijelentése a ledurvább rasszista kijelentés, a legdurvább cigányellenes kijelentés”, amit a cigányok nevében visszautasítanak. Ezért ma, a cigányok világnapja alkalmából tüntetést szerveztek a szerkesztőség elé, hogy hangot adjanak felháborodásuknak.
 
A történetnek van egy további rejtélyes mozzanata is. A résztvevők bérelt buszon érkeztek, a járművet üzemeltető cégnek pedig internetes honlapja szerint egyik legnagyobb szerződéses partnere a Magyar Televízió. Vagyis ez a jármű szállítja  napi rendszerességgel a Magyar Televízió munkatársait is munkahelyükre, de vállal megbízásokat a Honvédségnek is. Több, mint különös egybeesés.
 
Fotó: Origo
kiss
További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>