Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Múltidéző: 65 éve meglepő helyen bukkant fel egy elefánt Budapesten
2018-05-20 10:55:21
Múltidéző: 65 éve meglepő helyen bukkant fel egy elefánt Budapesten

Múltidéző: 65 éve meglepő helyen bukkant fel egy elefánt Budapesten

Jó hír az állatbarátoknak, hogy három ázsiai elefánt, két tíz, és egy ötéves érkezett a Szegedi vadasparkba. Május 27-től a két nagyobbat már láthatják is az érdeklődők, a kisebbet csak később ismerhetik meg a látogatók. Az elefántok a németországi állatkertekből speciális járműveken, igen tapasztalt szállító szervezésében és gondozók kíséretében  tették meg a hosszú utat.

 

Azonban nem csak mostanában népszerűek az elefántok. Az 1960-as évek elején meglepő helyen bukkant fel egy bébi-elefánt – az egyik világhírű cirkusz hozta el a magyar fővárost is érintő turnéjára.

 

A fellépése előtt a gondozói körbevezették Budapesten, és még az egyik nagy Rákóczi úti áruházba, úgy tudjuk a Lottó nevűbe bevásárolni is elvitték.

 

Az „elefántocska” türelmesen lépegetett a lépcsőkön, láthatólag a fiú és leányka nadrágok nem érdekelték, de a következő emeleten már ormányával simogatta az üvegezett pultokból felé nyújtott papucsokat. A felkínált zokniknak meg annyira megörült, hogy hangos trombitálásban tört ki.

 

 Kertész Z István/kép: archív

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:00, Hírek, Színes Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Színes Bővebben
Mi alapján válassz pénztárgépet egyéni vállalkozóként?
Vállalkozóként tudod, hogy neked kell döntéseket hoznod – ezzel nincs is baj, amikor a szakmádról, a vállalkozást érintő termékről, szolgáltatásról van szó. De egy pénztá...
2024-03-27 11:42:55, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, vala...
Bővebben >>