Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Mutatunk öt skót whiskyt, amelyek az otthoni bárszekrény ékkövei lehetnek
2020-04-17 12:52:39
Mutatunk öt skót whiskyt, amelyek az otthoni bárszekrény ékkövei lehetnek

Mutatunk öt skót whiskyt, amelyek az otthoni bárszekrény ékkövei lehetnek

BUNNAHABHAIN 12 YEARS WHISKY

 

A Bunnahabhain minőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a 2018-as Scotch Whisky Masters keretei között egyenesen aranyéremmel díjazták. A származási helye a méltán híres Islay, és enyhén tőzegelt, non-chill filtered párlatnak számít.

Az illatában felfedezhető a szolid füstösség, emellett a tengeri illatokat és könnyed gyümölcsösséget is tapasztalhatjuk benne, ízére pedig a komplexitás jellemző.


TAMNAVULIN DOUBLE CASK SPEYSIDE WHISKY

 

A speyside-i párlatok egyik büszkesége, amely nagyszerű ár-érték aránnyal bír. A Tammavulin különlegességét első körben amerikai tölgyfahordókban érlelik, hogy aztán kapjon egy sherry cask utóérlelést is. Ízlelésekor a csokis sütemény, gyümölcskenyér, valamint karamellizált árpa meglepő kombinációja tapasztalható.


SPRINGBANK 10 YEARS WHISKY

 

Hogyha a 10 éves párlatokat vesszük alapul, akkor a korcsoportjában az egyik leginkább összetett párlatnak minősül. Méghozzá olyannyira, hogy 2014-es World Whiskies Awards-on aranyérmet nyert.

Illatára jellemző a gazdag tölgyesség, a húsos test, valamint a földes jegyek megléte. Kortyoláskor a kavargó füst és csonthéjas ízek kavalkádja terjed szét a szánkban, enyhe trópusossággal és földességgel megfűszerezve.


CLYNELISH 14 YEARS WHISKY

 

Már a Clynelish név említésekor is a pompás ízkavalkádra gondol az ember, ami a scotch kóstolásakor tapasztalható. 14 éves párlatról beszélhetünk, amely a highlandi régió északi lepárlójából származik.

A Clynelish 14 Years whisky illatát a könnyed füstösség határozza meg, kiegészülve a mandarin, narancshéj, illetve egy kevés égetett tölgy hatásaival. Az ízlelésekor méhviaszos jelleget fogunk érezni, emellett pedig a narancsos savasság, a kissé égetett cukor, valamint a bőrkosárba rakott aszalt gyümölcsök hatása is érvényesül ebben a remekműben.

Amennyiben bővítenéd az otthoni kínálatot, nézz körül az iDrinks-nél kapható whiskyk között!


COMPASS BOX HEDONISM WHISKY

 

A Compass Box Hedonism whisky bizony nem egy single malt whisky, hanem grain whiskynek számít. Ennek azért van komolyabb jelentősége, mert a beszerzésével egy igazi gabonawhiskyvel lehetünk gazdagabb.

Érett gyümölcsösséget, egy csipetnyi borsot, illetve nyers jelleget fogunk kiérezni az illatából. Ami pedig a zamatokat illeti, a Compass Box Hedonism whisky kóstolása barátságos ízekkel jár együtt. Vagyis olyan könnyed ízekre számíthatunk vele kapcsolatban, mint például a vajas keksz, cseresznye, körte, illetve egy csipetnyi mandula.

 

(x)

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Színes Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Színes Bővebben
A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felépítése, kialakítása. A bejáratnál lévő nyílászáró szimbolizá...
2024-04-23 16:35:24, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha s...
Bővebben >>