Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Napi Welsz: rejtélyes haláleset és furcsa eltűnés az ismeretségi körben
2014-04-23 09:09:41
Napi Welsz: rejtélyes haláleset és furcsa eltűnés az ismeretségi körben

Napi Welsz: rejtélyes haláleset és furcsa eltűnés az ismeretségi körben

Egy nagymegyeri borász búcsúlevelet hagyott hátra, de a holtteste máig nem került elő, egy másik szlovákiai vállalkozó pedig kihallgatás közben elhunyt. Mi a közös bennünk? Welsz Tamás. 

 

Február 4-én, azon a napon, amikor  Simon Gábor 240 millió forintnyi devizát tart egy  osztrák bankszámlán, a szlovákiai Nagymegyeren nyoma veszett egy helyi vállalkozónak, a 43 éves Dömény Zoltánnak. Dömény a szlovákiai székhelyű Feed Trade cég tulajdonosa, ismert borász. Három nappal eltűnése után a vállalkozó a szlovákiai Izsán bukkant fel. Egy idős bácsi látta, amint a töltésnél a férfi leparkolta az autóját, majd a Duna felé futott. A szemtanú szerint Dömény nagyon furcsán, zaklatottan viselkedett. „Rám dobta a kabátját, és azt mondta, hogy beleugrik a Dunába” - idézte fel az Index a bácsi szavait. A vállalkozó azóta sem került elő, pusztán csak annyit lehet tudni, hogy egy búcsúlevelet hagyott hátra az autójában. A szlovák rendőrség viszont nem tartja kizártnak, hogy Dömény valójában lelépett. A történtek viszont jó eséllyel összefüggésben vannak azzal az áfacsalással, amibe ő és a cége belekeveredett. Úgy tudni, az áfacsalásban érintett szlovák és magyar cégek nevét Dömény a búcsúlevelében is megnevezte, sőt, a csalás folyamatát is leírta, azt, hogy melyik cég kinek számlázott.


Beszélni viszont a vállalkozó ismerősei közül senki nem szeret a homályos ügyekről. Ez mondjuk nem véletlen, mert Döményt  tavaly ősszel elrabolták, összeverték és csak napokkal később, Magyarországon, egy erdőben engedték szabadon. Akkor kórházba került és kis időbe telt, mire felépült. A borász ezután a szűkebb környezetének beszélt a csalásban érintett szlovákiai és magyar cégekről.


Ja, és, hogy hogy jön ide Welsz? 


Úgy, hogy a borászt legalább háromszor felkereste Welsz Tamás, egy másik szlovákiai vállalkozó, B. Gyula társaságában. B. Gyulát idén március 17-én fogta el a szlovák rendőrség egy 1,6 millió eurós áfacsalási ügy nyomozásakor, miután razziát tartottak Nagymegyeren, Nádszegen, Galántán és Felsőszeliben. A rajtaütéskor bizonylatokat, iratokat, adathordozókat foglaltak le. B-t előzetes letartóztatásba helyezték, de néhány nappal később a vizsgálati fogságban elhunyt.


Lebilincselő. 

 

Kérdéses persze, hogy valóban van-e összefüggés  a Simon-ügy és a Welsz elleni vizsgálat, valamint B. Gyula elfogása között, a dátum mindenesetre érdekes: március elején a magyar rendőrség már javában Welsz nyakán lógott, az érdi vállalkozó három nappal B. elfogása után halt meg, nem sokkal később pedig a szlovákiai vállalkozó is elhunyt. Állítólag, mert nem erősítették meg a halálhírét - Adrián Baláž, a szlovákiai  Büntetés-végrehajtási Őrök Testületének vezetője azzal hárította el egy szlovák lap megkeresését, hogy „sem a kérdéses személy, sem a hozzátartozói írásos beleegyezésével nem rendelkezik, így nem közölhet információt a személyét illető kérdésekben”. Na köszi. 


B. Gyulát azza gyanúsították egyébként,  hogy egy olyan áfacsaló bűnszervezet tagja volt, amely elsősorban Nagyszombat, Pozsony és Nyitra megyében tevékenykedett, pontosan szervezve és megtervezve az egyes lépéseket. Rajta kívül még két gyanúsítottja van az ügynek. Több beszállítótól nagy mennyiségű cseh kristálycukrot vittek be Szlovákiába, majd hamis adóigazolásokkal és adóbevallásokkal 1,6 millió euró adót igényeltek vissza az államtól. 


Ez a cukros történet meg valahonnan ismerős.

 

Dömény is valami hasonlóról számolt be szűkebb környezetének, sőt, közvetlenül a halála előtt Welsz Tamás olyan dokumentumokat adott át a rendőröknek, amelyekből kiderül, kikkel és mit üzletelt, akkor akár azokra az ügyletekre is fény derülhet, amelyekbe Dömény és B. Gyula keveredett. Az Index szerint a Dömény-féle ügyletekben Welsz feladata volt biztosítani a politikai védelmet a különféle hivatalokban. Így könnyen lehet, hogy amikor tavaly novemberben az addig sérthetetlennek hitt Welsz ellen az Interpol körözést adott ki, majd a Simon-ügy kirobbant, több üzleti partnere is aggódni kezdett, hogy bajba kerülhet...








Utoljára frissítve: 2014-04-23 09:10:44

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az esküvő kapcsán a vőlegény öltözékéről nem beszélünk eleget. Pedig a menyasszony mellett a vőlegény az esemé...
Bővebben >>