Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Narancsköd: Rokkantak a választási eredményről
2014-04-08 09:08:22
Narancsköd: Rokkantak a választási eredményről

Narancsköd: Rokkantak a választási eredményről

Megkérdeztük a kormányváltást legjobban várók közül a Magyar Szociális Fórum „Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért” csoport képviselőitől, mit szólnak az eredményhez?

 

 

A megkérdezettek úgy látják, hogy a választás napján elfelejtett felébredni az ország, a választás estéje pedig átfordult egy csendes éjbe. Volt, aki elfásult közönnyel, volt, aki bánattal, vagy csalódottan fogadta a választási eredményekről tudósító híreket. Azt is mondják, hogy a több mint 2 millió öregségi nyugdíjas egy része eleve el se ment szavazni, hiszen nekik még a régi alkotmányos rend biztosítja a nyugdíjukat. Mindegy nekik, hogy ki kormányoz, ők azt akkor is kapják.

 

„A munkanélküliek, a közmunkások, a hajléktalanok, a korhatár alatti rokkantak, a lecsúszott társadalmi rétegek meg elfásultak, hiszen ők már nem bírnának felkapaszkodni a lejtőn. Sokan az apátia miatt nem mennek szavazni, ők az a 40%, akik már eleve kiábrándultak már mindenből, vagy nem fűződik érdekük a véleményük kinyilvánításához.

 

Nem volt mit ünnepelnie az országnak, hiszen csak a választásra jogosultak mindössze egynegyede (kb. 27%) örülhetett a győzelemnek. Ez a kb. 2 millió Fidesz-KDNP szavazó pedig az ország lakosságának mindössze egyötödét adta. Mégis, a választásra jogosultak egynegyede elég volt a kétharmados többséghez… Ez a választási törvény hibája, mely ellen, ha senki sem tiltakozott ebben az országban, akkor utólag kár hőbörögnie bárkinek is. 

 

Ha ezt akarta ez az ország, akkor tényleg fogja be a száját az, aki most kesereg! Mindenki vessen magára, ha a demokratikus jogaival nem élt. Nem tettek meg az emberek mindent azért, hogy az aránytalan választási törvény elleni tiltakozásukat kifejezzék azzal, hogy legalább elmentek volna szavazni. Tiltakozásul az ellenzéki pártokra adhatták volna a voksukat. Ott hevert a lehetőség a szavazófülkékben! Fogd a tollat, ne siránkozz! Csak egy X-et kell volna behúzni a kormányváltásra! Mégsem éltek sokan a lehetőséggel sem. Ha nem tette meg ezt az országban a szavazásra jogosultak 40%-a, akkor vessen magára! Vessen magára az is, aki cinikusan, vagy közönnyel fogadja azt, hogy a voksolásra jogosultak egynegyede elég volt ahhoz, hogy kétharmaddal győzzön, és még négy évig hivatalban maradhasson a kormányzópárt.

 

Utólag jellemzően mindenki okoskodik, szitkozódik, vagy későn jött rá, hogy mit is kellett volna tennie. Az ország népe imád szenvelegni, panaszkodni, csak az a baj, hogy pletyka szinten megrekedve, egymás között művelik ezt, az elégedetlenségüket kifejezve, kritikusan. Senki sem felvállalni a nyilvánosságot, vagy csak nagyon kevesen élnek jogaikkal és tiltakoznak a jogcsorbulások ellen.

 

Hát, ezért tart itt ez az ország, ahol tart. Itt még a jogos kritika sem jut el az emberektől a címzettekhez. Tényleg olyanok vagyunk, mint egy újszülött, aki gyámolításra szorul? Amíg fel nem nő az ország lakossága, addig mindig is narancsködbe pottyant újszülöttek maradunk. Tudják, a néma gyereknek anyja se érti… 

Megérdemeljük a sorsunkat, ha narancsköd foglyaiként bolyongunk még 4 évet, vagy évtizedeket. Itt, ne siránkozzon senki, mert a választók akarták ezt a 8 évet” – írta nekünk az MSZF „Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért” csoport. 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-04-08 09:22:29

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>