Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zsuzsanna napja van.
Nem 700 milliót, csak tűzifát kér Orbántól egy nyolcgyermekes család – tippeljünk, megkapják-e...
2019-09-26 13:47:05
Nem 700 milliót, csak tűzifát kér Orbántól egy nyolcgyermekes család – tippeljünk, megkapják-e...

Nem 700 milliót, csak tűzifát kér Orbántól egy nyolcgyermekes család – tippeljünk, megkapják-e...

A drasztikusan magas összeg, mint előző cikkünkben is olvasható, összegyűlt lényegében pár nap alatt annak ellenére, hogy feltehetően ezrek, tízezrek fordulnak a kormányhoz segítségért ennél nagyságrendekkel kisebb, töredéknyi összeget jelentő megélhetési problémáik megoldására.

 

Az alábbiakban a Magyar Szociális Fórum által közreadott nyílt levélben magához Magyarország miniszterelnökéhez fordul egy sokgyermekes nagycsalád – egyszerűen a télirevaló tűzifa megszerzéséhez kérnek segítséget. Az idényre elegendő tüzelnivaló ára nem lehet több 200 000 forintnál.

 

Őszinte kíváncsisággal várjuk – megkapják-e, amit szeretnének, a téli hidegre a meleget biztosító tüzelőanyagot.

 

„Nyílt levél Orbán Viktor miniszterelnök úrnak egy nyolcgyermekes családanyától

 

Tisztelt Miniszter Elnök Úr, Orbán Viktor!                  

 

Végső elkeseredésemben fordulok önhöz, én egy 8 családos édesanya vagyok, Komárom Esztergom Megyéből költöztem Zala megyébe 2017 Februárjában, én és párom, kislányom, aki 11 éves 6-ik osztályos, fiam felesége és 4 gyermeke valamint nagylányom, vejem és 19 hónapos gyermekük.

 

Jelenleg Zalatárnok, Oroklán utca 11. szám alatt lakom családommal egy udvarban. 2018 novemberétől lakunk, fiam és vejem a Zalaegerszegi Zalaco Kft-nèl egy alvállalkozónál dolgoznak, napi bejelentéssel, én és párom a Zalaegerszegi teszt pályán (mint tereprendezők) dolgozunk egy alvállalkozónál szintén napi bejelentéssel. 3 unokám Gellénházai óvodába jár, lányom a Baki iskolába, 8 éves unokám Lenti bentlakásos iskolába jár viselkedése miatt, mivel a nevelési tanácsadó enyhe fokú fogyatékosságot állapított meg nála. Mielőtt Zalatárnokra költöztünk, Kányavár településen laktunk ott több támogatásban részesültünk.

 

Pl: szociális tűzifa, iskolatámogatás, óvodatámogatás, letelepedési támogatás, itt Zalatárnokon a Rendszeres gyermekvédelmi támogatáson kívül semmit nem kapunk, pedig halmozottan hátrányos helyzetűek vagyunk, amit a hivatal állapított meg.

 

Ennek ellenére nem kaptunk tavaly szociális tűzifát, elutasították azzal az indokkal, hogy nem igényelték meg. Oroklánban több szegény család lakik, ők sem kapnak. Idén iskola és óvodakezdésnél is elutasítottak, míg más falukban adtak iskoláztatási támogatást. Kértünk telepedési támogatást, szintén elutasították, míg más falukban ezt mind igénybe lehet venni. Zalatárnoki hivatal semmit nem segít. Az EU-s gyermek csomagot sem kapjuk. A Gyermekjóléti szolgálat jár Oroklánba, egy két családnak visz élelmiszer csomagot, mi ebben se részesülünk. 

 

Itt érzem a megkülönböztetést, pedig tisztán rendezetten járnak gyermekeink iskolába, óvodába, és otthonunk is tiszta és rendezett, dolgozunk is mégis elég szociális a helyzetünk. Amit keresünk, elmegy élelemre és a rezsiköltségre.

 

Tisztelettel kérem a Tisztelt Miniszter Urat. Orbán Viktort, hogy szíveskedjen nekem és családomnak segíteni, hogy a Zalatárnoki hivatal és a Gyermekjóléti illetve családsegítő szolgálat helyesen járnak-e el, hogy minden támogatásból kihagynak, 6 kiskorú gyermek van a családban.

 

Előre is köszönöm, ha ebben is tud segíteni Tisztelt Miniszter Elnök Úr Orbán Viktor! És köszönöm, hogy elolvassa egy aggódó és csalódott édesanya levelét!

 

Maradok Tisztelettel:

 

Váradi Lászlóné”

 

(kép: illusztráció)

 

További híreink
Bódi Sylvi rasszista ironizálással nyalt be az Orbán-kormánynak – Mikronéziából
Végre Bódi Sylvi is nyilatkozott a koronavírusról: a jelenleg Mikronéziában élő modell meglehetősen rasszista uszítással vezetett le Instagram-oldalán, hogy szerinte hogy...
2020-02-18 19:28:25, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Bayer Zsolt megnyugodhat: nem lesz politikai tisztogatás a vári lakások miatt
Az I. kerület új, ellenzéki polgármestere azt mondta: a Magyar Nemzet megkap minden szükséges információt, ő pedig nem azt akarja, amit az előző polgármester, nem politik...
2020-02-18 19:28:22, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Jogerősen nyert a DK: nem volt törvénytelen a tévészékház meglátogatása
A Fővárosi Törvényszék csütörtökön helyben hagyta a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletét, miszerint az országgyűlési képviselők 2018. december 16-án é...
2020-02-17 21:08:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Január 31-étől, péntektől ismét tüdőszűrést tartanak Gyömrőn, a volt KIOSZ épületében (Táncsics Mihály út 49.)...
Bővebben >>