Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Helén napja van.
Nem 700 milliót, csak tűzifát kér Orbántól egy nyolcgyermekes család – tippeljünk, megkapják-e...
2019-09-26 13:47:05
Nem 700 milliót, csak tűzifát kér Orbántól egy nyolcgyermekes család – tippeljünk, megkapják-e...

Nem 700 milliót, csak tűzifát kér Orbántól egy nyolcgyermekes család – tippeljünk, megkapják-e...

A drasztikusan magas összeg, mint előző cikkünkben is olvasható, összegyűlt lényegében pár nap alatt annak ellenére, hogy feltehetően ezrek, tízezrek fordulnak a kormányhoz segítségért ennél nagyságrendekkel kisebb, töredéknyi összeget jelentő megélhetési problémáik megoldására.

 

Az alábbiakban a Magyar Szociális Fórum által közreadott nyílt levélben magához Magyarország miniszterelnökéhez fordul egy sokgyermekes nagycsalád – egyszerűen a télirevaló tűzifa megszerzéséhez kérnek segítséget. Az idényre elegendő tüzelnivaló ára nem lehet több 200 000 forintnál.

 

Őszinte kíváncsisággal várjuk – megkapják-e, amit szeretnének, a téli hidegre a meleget biztosító tüzelőanyagot.

 

„Nyílt levél Orbán Viktor miniszterelnök úrnak egy nyolcgyermekes családanyától

 

Tisztelt Miniszter Elnök Úr, Orbán Viktor!                  

 

Végső elkeseredésemben fordulok önhöz, én egy 8 családos édesanya vagyok, Komárom Esztergom Megyéből költöztem Zala megyébe 2017 Februárjában, én és párom, kislányom, aki 11 éves 6-ik osztályos, fiam felesége és 4 gyermeke valamint nagylányom, vejem és 19 hónapos gyermekük.

 

Jelenleg Zalatárnok, Oroklán utca 11. szám alatt lakom családommal egy udvarban. 2018 novemberétől lakunk, fiam és vejem a Zalaegerszegi Zalaco Kft-nèl egy alvállalkozónál dolgoznak, napi bejelentéssel, én és párom a Zalaegerszegi teszt pályán (mint tereprendezők) dolgozunk egy alvállalkozónál szintén napi bejelentéssel. 3 unokám Gellénházai óvodába jár, lányom a Baki iskolába, 8 éves unokám Lenti bentlakásos iskolába jár viselkedése miatt, mivel a nevelési tanácsadó enyhe fokú fogyatékosságot állapított meg nála. Mielőtt Zalatárnokra költöztünk, Kányavár településen laktunk ott több támogatásban részesültünk.

 

Pl: szociális tűzifa, iskolatámogatás, óvodatámogatás, letelepedési támogatás, itt Zalatárnokon a Rendszeres gyermekvédelmi támogatáson kívül semmit nem kapunk, pedig halmozottan hátrányos helyzetűek vagyunk, amit a hivatal állapított meg.

 

Ennek ellenére nem kaptunk tavaly szociális tűzifát, elutasították azzal az indokkal, hogy nem igényelték meg. Oroklánban több szegény család lakik, ők sem kapnak. Idén iskola és óvodakezdésnél is elutasítottak, míg más falukban adtak iskoláztatási támogatást. Kértünk telepedési támogatást, szintén elutasították, míg más falukban ezt mind igénybe lehet venni. Zalatárnoki hivatal semmit nem segít. Az EU-s gyermek csomagot sem kapjuk. A Gyermekjóléti szolgálat jár Oroklánba, egy két családnak visz élelmiszer csomagot, mi ebben se részesülünk. 

 

Itt érzem a megkülönböztetést, pedig tisztán rendezetten járnak gyermekeink iskolába, óvodába, és otthonunk is tiszta és rendezett, dolgozunk is mégis elég szociális a helyzetünk. Amit keresünk, elmegy élelemre és a rezsiköltségre.

 

Tisztelettel kérem a Tisztelt Miniszter Urat. Orbán Viktort, hogy szíveskedjen nekem és családomnak segíteni, hogy a Zalatárnoki hivatal és a Gyermekjóléti illetve családsegítő szolgálat helyesen járnak-e el, hogy minden támogatásból kihagynak, 6 kiskorú gyermek van a családban.

 

Előre is köszönöm, ha ebben is tud segíteni Tisztelt Miniszter Elnök Úr Orbán Viktor! És köszönöm, hogy elolvassa egy aggódó és csalódott édesanya levelét!

 

Maradok Tisztelettel:

 

Váradi Lászlóné”

 

(kép: illusztráció)

 

További híreink
Hiába zsarol a kormány – jár a támogatás az önkormányzatoknak a választások után is
Nem kell attól félni, hogy kevesebb lesz egy adott településen a pénz, ha ellenzéki vezetést választanak vasárnap. Ezt hangsúlyozta pénteken Tatán Donáth Anna, a Momentum...
2019-10-13 08:40:33, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Rés a pajzson a Borkai-lyuk
A Fidesznek senki sem tudott a kampányban többet ártani, mint Borkai. Lehet magyarázkodni, elhallgatni, de ami történt, több mint botlás, mert nem csupán elszaladt a ló. ...
2019-10-12 12:11:28, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Karácsony a budapestiekkel közös népszavazást, Tarlós viszont mindent megígér – ha Orbán engedélyt ad
Budapest jelenlegi polgármestere „emelt díjas” beszélgetésre készül a miniszterelnökkel - Tarlós István úgy nyilatkozott a PestiSrácok nevű kormányzati propagandaoldalnak...
2019-10-11 14:28:45, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szavazatvásárlás a klasszikus módszerrel a fővárosban.
Bővebben >>