Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
Nem büntetik a hiányát, de elvárják a maszkviselést Budapesten
2020-04-27 19:57:33
Nem büntetik a hiányát, de elvárják a maszkviselést Budapesten

Nem büntetik a hiányát, de elvárják a maszkviselést Budapesten

A Fővárosi Közlönyben csütörtökön kihirdetett rendelet ráadásul azt is leszögezi: aki nem tartja be a szabályokat, azt legfeljebb figyelmeztetni lehet, más büntetéstől nem kell tartania. A szakértő szerint kormányrendelet nélkül a főpolgármesternek jogilag nincs is arra felhatalmazása, hogy saját területükön előírja a boltoknak vevőik ellenőrzését. A főváros máshogy gondolja.

 

A bejelentés után egy nappal ugyanakkor a főpolgármester is utalt rá: jogilag nem is olyan egyszerű az érintettek számára egy ilyen rendelkezést előírni. Facebook-oldalán szerda este közzétett videójában már együttműködésről beszélt, melyet levélben kért a kereskedelmi központok vezetőitől, a nagyobb kereskedelmi láncoktól és a taxitársaságoktól.

 

A hvg.hu kérdésére a Főpolgármesteri Hivatal közölte: a maszkviselés előírásakor mindenekelőtt a budapestiek önkéntes jogkövetésére építenek és külön szankciórendszert sem terveznek alkotni.

 

„A budapestiek eddig is bizonyították, hogy értik és követik a járványveszély csökkentéséhez szükséges korlátozó szabályokat” – tették hozzá.

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>