Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
Nem jön Magyarországra az erdélyiek által gyalázott pápa, de azért tízmilliókat tol a magyar kormány a Csíksomlyói audienciára
2019-01-25 12:04:01
Nem jön Magyarországra az erdélyiek által gyalázott pápa, de azért tízmilliókat tol a magyar kormány a Csíksomlyói audienciára

Nem jön Magyarországra az erdélyiek által gyalázott pápa, de azért tízmilliókat tol a magyar kormány a Csíksomlyói audienciára

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Csíksomlyón beszélt erről a kegytemplom előtt csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján. Soltész Miklós arra buzdított, hogy minél többen jöjjenek el Csíksomlyóra Ferenc pápa látogatására. Úgy vélte: a látogatás támaszt nyújthat a kereszténység és a nemzetek megmaradásához.

 

Az államtitkár közölte: a magyar kormány első lépésben 20 millió forint nagyságrendű támogatást nyújt az előkészületekhez. Hozzátette: hamarosan megkapják a csíksomlyói ferences szerzetesektől a támogatási igényt a pontos feladatmegjelölésekkel, és igyekeznek minél gyorsabban folyósítani a támogatást, hogy a szervezők elkezdhessék a munkát – írja az MTI.

 

A pápalátogatás kapcsán döbbenetes kommentekkel gyalázzák az egyházfőt keresztény erdélyi magyarok – egy része persze.

 

A Cotidianul portál a QMagazine-ra hivatkozva közölte, miszerint Csíksomlyót is felkeresi idei romániai látogatásán Ferenc pápa. A román sajtó információi szerint a katolikus egyházfő május 31-én érkezik meg a román fővárosba, és három napot tölt az országban. Ez idő alatt Kolozsvárra és Iaşi-ba is ellátogat, de Balázsfalvát és Csíksomlyót is felkeresi.

 

Pedig a magyar kormány miniszterelnök-helyettese, az ölős álkeresztény se nem demokrata Semjén Zsolt igen erősen pedálozott még ősszel, hogy hazánkba csábítsa az egyetemes egyházfőt.

 

Semjén októberi vatikáni látogatásán Pietro Parolin szentszéki államtitkárral tárgyalt többe között a pápa magyarországi látogatásának lehetőségéről, illetve Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáról is – saját tájékoztatása szerint több mint másfél órán át. A megbeszélésen szó volt az egyházi iskolákról, illetve arról, hogy mennyire rendezett és modellértékű az állam és egyház kapcsolata Magyarországon.

 

 

A tárgyaláson szó volt a pápa magyarországi látogatásának lehetőségéről is – közölte Semjén Zsolt. Ezzel összefüggésben a politikus elmondta: a pápát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a magyar kormány egyszerre hívta meg, ezt Áder János államfő tolmácsolta is korábban.

 

Amit nem említett meg, hogy nemhiába gyalázta „Isten földi helytartóját” a magyar kormány hallgatólagos egyetértésével egy Bayer nevű sváb a kormánymédiában, aki az egyházfőt “demens vénembernek” és “gazembernek” titulálja.

 

Az itthoni gyűlölethullám átcsapott a határon túlra is. Egy erdélyi fb-csoport feltehetően mélyen katolikus tagjai az alábbiakkal kommentelték a hírt:

 

„Remélem, hogy ott valamelyik székely honfitársam megmondja neki hogy nagyon rossz úton jár a bevándorlással kapcsolatosan”

 

„Ugyan! Közelébe sem kerülhet senki!Amúgy, akiben van egy kis tartás, az el sem megy oda, ahol ez a sátánfajzat megjelenik!”

 

„Sátán szennyezi be a szenthelyünket!”

 

„Oda ne engedjétek ezt a vén moslékot a valódi szent helyre!”

 

„Remélem a medvék is ott lesznek.”

 

És így tovább.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>