Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Angelika napja van.
Nem segíti a kormány a pedagógusok táppénzét, pedig megígérték
2020-12-17 20:02:01
Nem segíti a kormány a pedagógusok táppénzét, pedig megígérték

Nem segíti a kormány a pedagógusok táppénzét, pedig megígérték

Hiába ígérte meg három hete Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a koronavírusos esetekben egyszerűsítik a 100 százalékos táppénz megítélésére vonatkozó jogszabályokat, ezt az ígéretet eddig nem teljesítették - írja a Népszava. A kérdés a pedagógusok megbetegedésével összefüggésben merült fel.

 

A miniszter azt mondta: minden koronavírussal fertőzött pedagógus esetében abból kell kiindulni, hogy az iskolában kapta el a vírust, ezért egy olyan irányú törvénymódosítást kezdeményeznek, hogy ne két eljárásban dőljön el, hogy valaki 100 százalékos táppénzt kapjon ilyen esetekben.

 

A koronavírus-fertőzés miatt táppénzre kényszerülők (nem csak pedagógusok, hanem más ágazatok dolgozói is), jelenleg két részletben kaphatják meg a 100 százalékos táppénzt: első körben megkapják fizetésük 60 százalékát, a fennmaradó 40 százalékot pedig csak azt követően, miután egy hosszú, bürokratikus eljárás eredményeként bebizonyosodik, hogy a vírus a munkahelyükön fertőzte meg őket, vagyis munkahelyi megbetegedésként kell rá tekinteni.

 

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint továbbra is a jelenleg érvényes szabályok szerint járnak el. Ugyanakkor utasították a kormányhivatalokat, hogy a munkaügyi eljárásokat a lehető leggyorsabban folytassák le. A pedagógusokkal kapcsolatban hozzátették: minden oktatási intézményben dolgozó fertőzött pedagógus esetén azt kell feltételezni, hogy a munkavállaló munkavégzés közben fertőződött meg, így az iskolai koronavírus-fertőzés foglalkozási megbetegedésnek minősül.

További híreink
Ezeket a termékeket hívták vissza az elmúlt napokban
Kétszersült, üveges cékla és gyerekeknek szánt Milupa müzli és zabkása is van a visszahívott termékek között.
2021-01-26 17:03:02, Hírek, Aktuális Bővebben
Bemutatjuk a Hankook autógumik sajátosságait és előnyeit
Ebben a bejegyzésben a Hankook autógumik minőségét, előnyeit és sajátosságait fogjuk részletesen is bemutatni. Persze igyekszünk minél inkább gyakorlati szemszögből megvi...
2021-01-26 13:06:31, Hírek, Aktuális Bővebben
Fontos kérdések és válaszok – mielőtt autógumit vásárolnánk
Mik azok a kérdések és válaszok, amiknek erősen javasolt utánajárni autógumi vásárlásakor? Mely tényezők és paraméterek játszanak kiemelt szerepet abban, hogy a gumi besz...
2021-01-26 13:00:16, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rendőrök elfogták azt a férfit, aki szilveszterkor nem engedte haza korábbi barátnőjét, órákig tartotta fogv...
Bővebben >>