Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Nem segíti a kormány a pedagógusok táppénzét, pedig megígérték
2020-12-17 20:02:01
Nem segíti a kormány a pedagógusok táppénzét, pedig megígérték

Nem segíti a kormány a pedagógusok táppénzét, pedig megígérték

Hiába ígérte meg három hete Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a koronavírusos esetekben egyszerűsítik a 100 százalékos táppénz megítélésére vonatkozó jogszabályokat, ezt az ígéretet eddig nem teljesítették - írja a Népszava. A kérdés a pedagógusok megbetegedésével összefüggésben merült fel.

 

A miniszter azt mondta: minden koronavírussal fertőzött pedagógus esetében abból kell kiindulni, hogy az iskolában kapta el a vírust, ezért egy olyan irányú törvénymódosítást kezdeményeznek, hogy ne két eljárásban dőljön el, hogy valaki 100 százalékos táppénzt kapjon ilyen esetekben.

 

A koronavírus-fertőzés miatt táppénzre kényszerülők (nem csak pedagógusok, hanem más ágazatok dolgozói is), jelenleg két részletben kaphatják meg a 100 százalékos táppénzt: első körben megkapják fizetésük 60 százalékát, a fennmaradó 40 százalékot pedig csak azt követően, miután egy hosszú, bürokratikus eljárás eredményeként bebizonyosodik, hogy a vírus a munkahelyükön fertőzte meg őket, vagyis munkahelyi megbetegedésként kell rá tekinteni.

 

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint továbbra is a jelenleg érvényes szabályok szerint járnak el. Ugyanakkor utasították a kormányhivatalokat, hogy a munkaügyi eljárásokat a lehető leggyorsabban folytassák le. A pedagógusokkal kapcsolatban hozzátették: minden oktatási intézményben dolgozó fertőzött pedagógus esetén azt kell feltételezni, hogy a munkavállaló munkavégzés közben fertőződött meg, így az iskolai koronavírus-fertőzés foglalkozási megbetegedésnek minősül.

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megold...
Bővebben >>