Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zalán napja van.
Nem vezethet többé buszt - kirúgják a biciklist elgázoló sofőrt
2014-07-25 11:07:24
Nem vezethet többé buszt - kirúgják a biciklist elgázoló sofőrt

Nem vezethet többé buszt - kirúgják a biciklist elgázoló sofőrt

Mától nem vezethet az a buszsofőr, aki a Thököly úton egy buszsávval közös kerékpársávban leszorított egy biciklist, és továbbhajtott. A biciklis eltalálta a korlátot a jobb mellkasával, eltörte hét bordáját, azok átszúrták a tüdejét, légmelle lett, és levált a tüdeje egy része. Öt napot töltött az intenzíven, és aztán három hetet a kórházban. Még legkevesebb egy hónap, mire képes lesz ismét dolgozni, de az orvosok szerint teljesen meg fog gyógyulni - írja az Index.
 
A kerékpáros videóra vette az esetet, melyen az látható, hogy a busz sokáig követi a kerékpárost, majd tiszta fogalmi helyzetben (!) az orrával a járdára löki fel őt, ezután pedig lassítás nélkül továbbhajt.
 
 
Az Index úgy tudja, hogy a sofőr az eset után azt állította, nem vette észre a kerékpárost, pedig az utasok látták, mi történt, és miután szóvá tették, a vezető a következő megállótól ment vissza a helyszínre.
 
Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatójának személyes véleménye szerint a buszsofőrnek nincs helye a BKV-nál. Hozzátette, hogy szerinte a baleset ellenére sincs probléma a buszsávval közös kerékpársáv forgalmi megoldással.
 
A rendőrség cserbenhagyásos gázolás miatt eljárást folytat a sofőr ellen, a BKV pedig munkáltatói eljárást indított. A sofőrt azért csak mától tiltják el, mert az esetet eddig sima kerékpárosbalesetként kezelték a BKV-nál.
 
Forrás: Index.hu
További híreink
Eszenyi lemondott, a pályázatát is visszavonja
A Vígszínház körül az elmúlt hetekben kialakult botrányok hatására a jelenlegi és várományos vezető lemondott. Eszenyi Enikő Facebook-oldalán az alábbi üzenetben búcsúzot...
2020-03-19 18:37:27, Hírek, Aktuális Bővebben
Ismerd meg a kutyák öt törvényét!
Nem csak nekünk, embereknek vannak iránymutatásaink, törvényeink az élethez. A kutyák világában is léteznek bizonyos normák, amelyek szerint viselkednek. Bár ezek nagy ré...
2020-03-19 12:43:16, Hírek, Aktuális Bővebben
Az övtáska mindig menő
Ahogy a farmer és a “little black dress” örök, úgy van ez az övtáskával is. Vannak időszakok, amikor mindenki ezt hordja, míg máskor elvétve látni, majd újra berobban a k...
2020-03-19 12:40:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tegnap délután háromra bejelentett miniszterelnöki rendkívüli bejelentkezés abszurd komédiába fulladt, miutá...
Bővebben >>