Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma László napja van.
Nem vezethet többé buszt - kirúgják a biciklist elgázoló sofőrt
2014-07-25 11:07:24
Nem vezethet többé buszt - kirúgják a biciklist elgázoló sofőrt

Nem vezethet többé buszt - kirúgják a biciklist elgázoló sofőrt

Mától nem vezethet az a buszsofőr, aki a Thököly úton egy buszsávval közös kerékpársávban leszorított egy biciklist, és továbbhajtott. A biciklis eltalálta a korlátot a jobb mellkasával, eltörte hét bordáját, azok átszúrták a tüdejét, légmelle lett, és levált a tüdeje egy része. Öt napot töltött az intenzíven, és aztán három hetet a kórházban. Még legkevesebb egy hónap, mire képes lesz ismét dolgozni, de az orvosok szerint teljesen meg fog gyógyulni - írja az Index.
 
A kerékpáros videóra vette az esetet, melyen az látható, hogy a busz sokáig követi a kerékpárost, majd tiszta fogalmi helyzetben (!) az orrával a járdára löki fel őt, ezután pedig lassítás nélkül továbbhajt.
 
 
Az Index úgy tudja, hogy a sofőr az eset után azt állította, nem vette észre a kerékpárost, pedig az utasok látták, mi történt, és miután szóvá tették, a vezető a következő megállótól ment vissza a helyszínre.
 
Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatójának személyes véleménye szerint a buszsofőrnek nincs helye a BKV-nál. Hozzátette, hogy szerinte a baleset ellenére sincs probléma a buszsávval közös kerékpársáv forgalmi megoldással.
 
A rendőrség cserbenhagyásos gázolás miatt eljárást folytat a sofőr ellen, a BKV pedig munkáltatói eljárást indított. A sofőrt azért csak mától tiltják el, mert az esetet eddig sima kerékpárosbalesetként kezelték a BKV-nál.
 
Forrás: Index.hu
További híreink
Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
„Ilyen az, amikor a hatalmi téboly és a profitéhség az életösztönt is felülírja” – kommentálta az ügyvéd-politikus a tűzifa biztosítását célzó új jogszabályt.
2022-08-07 13:25:29, Hírek, Aktuális Bővebben
Totális zsákutcában van Orbán
Magyarország nemzetközi helyzete 1956 óta nem volt ennyire zavaros - George Lazar jegyzete.
2022-08-03 20:04:33, Hírek, Aktuális Bővebben
Hogyan lehet kriptovalutát és bitcoint bányászni?
A bitcoin, illetve alapvetően a kriptovaluták létezéséről már azok is tudnak, akik amúgy egyébként nem érdeklődnek különösebben az új technológiák után. Arról, hogy mikén...
2022-07-26 09:24:57, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A miniszterelnök Tusványoson, a “fajok keveredéséről” elhangzott beszéde miatt benyújtotta lemondását kedden H...
Bővebben >>