Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Nem vezethet többé buszt - kirúgják a biciklist elgázoló sofőrt
2014-07-25 11:07:24
Nem vezethet többé buszt - kirúgják a biciklist elgázoló sofőrt

Nem vezethet többé buszt - kirúgják a biciklist elgázoló sofőrt

Mától nem vezethet az a buszsofőr, aki a Thököly úton egy buszsávval közös kerékpársávban leszorított egy biciklist, és továbbhajtott. A biciklis eltalálta a korlátot a jobb mellkasával, eltörte hét bordáját, azok átszúrták a tüdejét, légmelle lett, és levált a tüdeje egy része. Öt napot töltött az intenzíven, és aztán három hetet a kórházban. Még legkevesebb egy hónap, mire képes lesz ismét dolgozni, de az orvosok szerint teljesen meg fog gyógyulni - írja az Index.
 
A kerékpáros videóra vette az esetet, melyen az látható, hogy a busz sokáig követi a kerékpárost, majd tiszta fogalmi helyzetben (!) az orrával a járdára löki fel őt, ezután pedig lassítás nélkül továbbhajt.
 
 
Az Index úgy tudja, hogy a sofőr az eset után azt állította, nem vette észre a kerékpárost, pedig az utasok látták, mi történt, és miután szóvá tették, a vezető a következő megállótól ment vissza a helyszínre.
 
Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatójának személyes véleménye szerint a buszsofőrnek nincs helye a BKV-nál. Hozzátette, hogy szerinte a baleset ellenére sincs probléma a buszsávval közös kerékpársáv forgalmi megoldással.
 
A rendőrség cserbenhagyásos gázolás miatt eljárást folytat a sofőr ellen, a BKV pedig munkáltatói eljárást indított. A sofőrt azért csak mától tiltják el, mert az esetet eddig sima kerékpárosbalesetként kezelték a BKV-nál.
 
Forrás: Index.hu
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>